1 de 10
OBRES I MILLORES

La reurbanització d'un tram de la Via Augusta de l'Hospitalet de l'Infant, sotmès a informació pública

Del 15 de juliol al 27 d'agost, es poden presentar reclamacions o al·legacions

Imatge actual del tram de la Via Augusta que es reformarà | Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant
per Reusdigital.cat, Reus | 15 de juliol de 2021 a les 12:27 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
A partir d'aquest dijous 15 de juliol i fins al divendres 27 d'agost, estarà sotmès a informació pública el projecte de reurbanització d'una part de la Via Augusta de l'Hospitalet de l'Infant, concretament del tram comprès entre els carrers Vandellòs i Masriudoms.

Durant aquest període, es poden presentar reclamacions o al·legacions al projecte redactat i signat per l'arquitecte Antoni Vilanova Omedas (Vilanova + Moya arquitectes) i per l'enginyer de camins, canals i ports Pere Santos (Ingenieros asociados SA). Aquest projecte va ser aprovat inicialment per la Junta de Govern Local el passat 1 de juliol, amb un pressupost de més d'1,5 milions d'euros, aproximadament. Les instàncies es poden presentar de manera telemàtica, a través de la Seu electrònica de l'Ajuntament; o presencialment, a les oficines municipals d'atenció ciutadana (OMAC).

L'objectiu d'aquest projecte és transformar aquest tram de via urbana, per dotar-lo de major espai per als vianants. Cal tenir en compte que la Via Augusta, en aquest tram, constitueix un vial cèntric, amb molta activitat comercial i de lleure i de restauració. Actualment, l'avinguda està formada per unes voreres estretes i tres calçades. Com que ja fa molts anys que va perdre la funció de pas a través del nucli urbà de l'Hospitalet de l'Infant, ja que la carretera N-340 va ser desviada, es considera que ha arribat l'hora de convertir aquesta avinguda en una via urbana moderna.

"Amb aquesta actuació pretenem donar prioritat als vianants, a l'ús cívic d'aquesta avinguda; i dinamitzar el comerç local i l'activitat econòmica en general, afavorint la mobilitat sostenible", ha afirmat l'alcalde, Alfons Garcia. Així doncs, es vol mantenir l'accés i el pas de vehicles d'una manera convencional, però amb una via de dos carrils, un per cada sentit de circulació. També es vol dotar la via de la major capacitat d'aparcament possible, per potenciar la seva funció de nucli urbà; i alhora eixamplar al màxim l'espai de vianants, per permetre un passeig ample i, allà on calgui, terrasses o espais d'estada.

El projecte sotmès ara a informació pública proposa la creació de 88 places d'aparcament en semibateria invertida, la qual cosa suposaria un increment d'unes 55 places respecte de les 33 places que actualment té aquest tram de la Via Augusta, amb 4 places adaptades a les persones amb mobilitat reduïda. També planteja la construcció d'unes voreres amples, de 5 a 6 metres, i la definició d'una línia d'arbrat, d'1,50 metres d'amplada, en la qual es disposaria el nou enllumenat.

A causa de la nova reordenació viària i dels treballs de renovació de les xarxes de serveis que es duran a terme es preveu que serà necessari: demolir tots els paviments en l'àmbit de les obres, retirar els punts de llum existents; desviar i soterrar la línia elèctrica de baixa tensió, que actualment discorre entre els carrers Moreres i París; així com les esteses de fibra-telefonia preexistents i la megafonia municipal. També s'hauran de desmuntar i retirar provisionalment, durant l'execució de les obres, tots els elements de senyalització i petit mobiliari urbà.

En aquest enllaç de la Seu electrònica podeu consultar tota la documentació del projecte.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: