1 de 10
POLÍTICA

La CUP reclama un major control del servei de la brossa a través d'una comissió de seguiment

Insta el consitori a crear una ordenança reguladora de prestació del servei

Una imatge d'arxiu d'un camió de la brossa | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 15 de juliol de 2021 a les 11:47 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La CUP presentarà, al proper ple del 23 de juliol (en directe, a Reusdigital.cat), una moció en relació amb el servei de recollida i neteja viària. Concretament, els cupaires demanaran la creació d’una comissió de seguiment on tingui cabuda "representació tècnica i política, tant del govern com de l’oposició i que es reuneixi trimestralment".

Primordialment, s'ha apuntat aquest dijous, la CUP es postula per "liderar i coordinar" aquesta comissió. D’altra banda, els cupaires també han plantejat la redacció d’una ordenança reguladora de prestació del servei, obligatòria a tots els ens locals segons la normativa. Davant dels mitjans, els independentistes han exposat que "a la CUP fa temps que denunciem la manca de control del servei per part del govern de la ciutat i que des d’aquest mes de juliol ja queda avalada per l’informe de la sindicatura de comptes".

Segons el grup municipal, la ciutat de Reus "no queda gaire ben parada en l’informe, ja que no existeix cap persona responsable del contracte ni tampoc cap figura interlocutora, com es contempla en l’article 52 del text refós de la Llei de Contractes del Sector Públic". Per a la CUP, aquesta "manca de control justifica les reiterades queixes veïnals en relació al servei de recollida i neteja viària".

En aquest sentit, els integrants de la CUP han explicat que ha contactat amb les associacions de veïns de la ciutat i que dimarts vinent començaran la primera ronda de trobades. L’objectiu és "recollir les diferents queixes i exposar que la internalització del servei és el model idoni en matèria ambiental, laboral, econòmica i de qualitat del servei". 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: