FESTES

Tots cap a la Festa de l'all

Belltall, a la Conca de Barberà, te prevista la celebració de cara al 7 d'agost

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 24 de juliol de 2021 a les 12:00 |
L'all de Belltall és molt popular al territori | Cedida
L’all de Belltall (Conca de Barberà) és un producte centenari que, en temps passats, va tenir una expansió molt forta. Des de fa uns anys, l’Agrupació de Productors d’All de Belltall intenta que el conreu d’aquest producte no declini. La celebració anual de la seva festa permet que consumidors habituals de l’all del poble puguin comprar el producte, tradicionalment presentat en forcs. La cita serà el dissabte 7 d'agost.

Enguany, la festa es reprèn després que el 2020 no es pogués celebrar degut a la situació de la pandèmia de la Covid-19. "Estem il·lusionats per poder tornar a oferir al carrer el nostre producte i obrir el poble als nostres fidels clients. Tot i així, la situació encara no és de bon tros la desitjable i és per això que la festa no s’ha pogut dissenyar amb el mateix format que els darrers anys", han explicat els organitzadors.

Seguint la normativa que ha establert la Generalitat, "no podrem oferir als nostres visitants el tradicional esmorzar del matí ni la coca i cava de la tarda. Aplicarem també mesures covid com l'ús de mascaretes, la distància, un circuit per accedir a les paradetes i el gel hidroalcohòlic", han apuntat després.

"Hem programat, però, diverses activitats per amenitzar la festa i un augment de paradetes amb productes de les nostres contrades. Animem tothom a venir a Belltall a gaudir del dia i a comprar l’all del 2021. Un all que ja hem arrencat i que podem dir que és una collita excel·lent", s'ha conclòs des de l’Agrupació de Productors d’All de Belltall.
 
Participació