ART

Dues noves exposicions als Museus de Reus per enriquir l'oferta de l'estiu

Són "Moments de festa" i "Les 4 estacions"

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 13 de juliol de 2021 a les 13:11 |
Una de les imatges d'una de les noves exposicions | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Museu de Reus amplia l'oferta cultural d'estiu amb dues noves exposicions que s'obren al públic aquesta setmana. En primer lloc, a partir de dimarts, a la sala petita del Museu Salvador Vilaseca es podrà visitar Moments de festa, formada per fotografies procedents del Concurs Biennal de Fotografia de Cultura Popular i Tradicional Catalana, impulsat a partir de l’any 2000 per la Federació Catalana de Fotografia. L'exposició es podrà visitar fins al 24 de setembre.

Molts cops, quan es fa referència a la cultura popular i tradicional, com a conjunt de formes de vida i pràctiques, llegat del passat, alhora que vigents en l’actualitat, ens centrem en la festa. La festa és una manifestació cultura col·lectiva i oberta on tota comunitat es reconeix a ella mateixa i, alhora, es mostra als altres. La festa condensa actituds, expressa creences i mostra emocions. La festa és un temps de treball no productiu, d’esforç compartit i adreçat a l’experiència comuna. És referent d’identitat. La festa genera imatges espectaculars però alhora propicia instants únics que reflecteixen la seva diversitat en la vivència de cada persona. La fotografia fixa un moment de la festa però transmet sensacions que permeten intuir experiències viscudes o contextos més amplis.

El Concurs Biennal de Fotografia de Cultura Popular i Tradicional Catalana fou impulsat, a partir de l’any 2000, per la Federació Catalana de Fotografia, amb el suport del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana –en l’actualitat, Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme– i l’exposició que presenta ara el Museu de Reus és una selecció de les fotografies presentades a la Biennal entre els anys 2000 i 2008.

La segona exposició programada és Les 4 Estacions, un projecte de recerca visual i instrumental dels autors Jordi Saurí i Amadeu Cases, oberta fins al 24 de juliol, a la Sala Quatre del Museu d’Art i Història de Reus, de la plaça de la Llibertat.

La idea original, les imatges fetes, la producció i la direcció d'aquest treball de recerca anomenat Les 4 Estacions ha estat feta pel creador visual en Jordi Saurí i Torras. I la segona part, la instrumental, tant o més important com la primera ha estat composada pel músic i guitarrista català Amadeu Casas i Rovira, traspassat el dia 26 de desembre de 2020. És per això, que Saurí li vol fer un merescut homenatge a la seva persona i professionalitat amb la presentació del treball que han fet plegats, un acte que es farà el proper dimecres a la Sala d'Art 4 de Reus.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: