1 de 10
MÓN EMPRESARIAL

Redessa engega Innolab, un laboratori d’innovació per a empreses

La presentació del servei Innolab s'ha fet aquest dimarts a firaReus | Adrià de las Heras
per Adrià de las Heras, Reus, Catalunya | 13 de juliol de 2021 a les 12:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dimarts s’ha presentat a firaReus l’Innolab, un laboratori d’innovació per a empreses ja consolidades a la ciutat. Aquesta presentació ha anat a càrrec de la regidora d’Economia, Coneixement i Habitatge, Teresa Pallarès, que ha explicat que es tracta d’una iniciativa en què “les empreses poden aportar aquelles necessitats o mancances que han identificat, posar-les en comú, treballar-les i tirar endavant en la millora de la seva competitivitat”.

El projecte es posarà en marxa aquest octubre i s’allargarà fins al juny de 2022. De totes maneres, les empreses que desitgin col·laborar d’aquesta iniciativa de Redessa ja poden presentar els seus problemes i diagnòstics. Posteriorment, a partir d’octubre, un equip de mentors i tècnics de l’empresa municipal escolliran quins són els projectes seleccionats.

Aquesta tria es farà segons criteris d’impacte econòmic, rellevància dels reptes presentats, o disrupció. El laboratori d’innovació té l’objectiu de fomentar el creixement i millorar la competitivitat de les empreses que sol·licitin formar-ne part. Els aspectes en què treballaran són la innovació de productes i serveis, els procediments, l’organització empresarial, o models de negoci.

Requisits

A partir de l’anàlisi de necessitats es plantejaran solucions “cocreades” entre els tècnics del projecte i l’empresa. Pallarès ha celebrat que “així s’amplia la carta de serveis” de Redessa. Tal com es deia abans, aquest és un projecte dirigit a empreses ja consolidades.

Els requisits per entrar a formar-ne part són: ser una empresa establerta a Reus, tenir tres anys d’experiència i una plantilla d’entre cinc i 50 treballadors. Aquesta iniciativa se suma a altres projectes de l’empresa municipal com la Incubadora TIC, on a partir d'un projecte de base tecnològica, es fa l'acompanyament per a la creació d'una empresa. A més, les empreses reusenques també compten amb altres serveis com l’assessorament, treball en xarxa, organització d’esdeveniments, etcètera.

Innolab s’emmarca en el Pla de Reactivació Econòmica de la ciutat de Reus, un full de ruta marcat per l’ajuntament per tal de revertir la desacceleració econòmica causada per la Covid. El laboratori d’innovació compta amb un pressupost de 30.000 euros de Redessa. Tal com ha volgut remarcar Pallarès, aquesta no és l’única iniciativa que es plantejarà. “Tenim moltes coses per presentar”, ha conclòs la regidora.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: