ENTITATS

Presenten el projecte de reforma del vestíbul d'entrada a El Círcol i al Teatre Fortuny

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 12 de juliol de 2021 a les 18:55 |
Una imatge de l'acte d'aquest dilluns | Reusdigital.cat
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'associació cultural i recreativa El Círcol, degana de les entitats de la ciutat de Reus i fundada el 1852, ha tingut cura al llarg del temps del manteniment i conservació de l'edifici de la plaça de Prim, tot efectuant diverses obres periòdicament. Restava pendent la dignificació del vestíbul comú d'entrada al Teatre Fortuny i a El Círcol, el projecte de la qual s'ha presentat aquesta tarda de dilluns.

El concepte que imbueix l'obra, segons s'ha apuntat en un acte per als mitjans, "és el d'atorgar la importància que l'espai es mereix posant en valor els elements clàssics d'interès arquitectònic existents a través d'una respectuosa intervenció actual, lluminosa, elegant i sòbria alhora". Es tracta d'una obra de reforma sense modificacions estructurals, ja que l'edifici d'El Círcol-Teatre Fortuny està catalogat com a Bé Cultural d'Interès Nacional, en la categoria de monument històric, essent, per tant, protegit.

No s'actuarà ni en subsòl ni en façana, de manera que es preserva la unitat espacial i arquitectònica que conformen les façanes de la plaça de Prim. Enguany, amb l'arribada de la nova junta presidida per Patrícia Terradellas, primera dona en dirigir l'entitat, s'ha posat fil a l'agulla per impulsar "definitivament aquesta millora necessària". Segons la nova presidenta, "no es tracta únicament de la dignificació d'un espai emblemàtic de la ciutat de Reus, sinó també d'una nova acció d'obertura de l'entitat a la ciutadania en general que la nova junta està emprenent amb nous esdeveniments i activitats".

Aquest dilluns, ha tingut lloc la presentació del projecte, que ha comptat amb la presència de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, a més de la presidenta del Círcol i dels responsables tècnics de l’obra. L’alcalde ha posat en valor la tasca de l’entitat al llarg de la seva llarga trajectòria, i ha destacat que “el projecte de reforma subratlla la importància de tenir cura del patrimoni històric, arquitectònic i artístic de la ciutat, a més de millorar l’espai i obrir-lo encara més a la ciutadania”.

Per la seva banda, la presidenta de la Diputació ha afirmat que amb la seva contribució a l’obra “refermem el nostre compromís com a membres del Consorci i contribuïm a donar suport a l’entitat que es va obrint a la ciutat i al territori amb els que va establint un vincle més directe”.

Finalment, Terradellas ha posat també de relleu “la bona feina de la jove arquitecta reusenca Marta Jara, coautora del projecte de reforma, juntament amb la interiorista Elisenda Torquet ”. El proper any l'entitat commemorarà el 170è aniversari de la seva fundació per a la qual cosa es preparen també algunes celebracions que seran anunciades en el seu moment.
 

Simulació del nou vestíbul Foto: Cedida

 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: