RECERCA

Reconeixen una física de la URV per la seva recerca sobre xarxes

Marta Sales-Pardo, del departament d'Enginyeria Química, és la primera dona nomenada sòcia de la "Network Science Society"

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 12 de juliol de 2021 a les 10:38 |
Marta Sales-Pardo | Cedida
Marta Sales-Pardo, professora agregada del departament d’Enginyeria Química de la URV, ha estat escollida com a sòcia (Fellow member) de la Network Science Society (NetSci) “per les seves contribucions a la comprensió de l’organització de xarxes a gran escala i al desenvolupament de models generatius i metodologies d’inferència per a xarxes complexes”.

Aquesta societat científica reconeix cada any un màxim de set persones expertes en investigació que han fet contribucions rellevants al camp de les xarxes complexes i a la comunitat investigadora en xarxes. Sales ha estat la primera dona d’una universitat catalana (i de tot l’estat) a la qual li atorguen aquest reconeixement. La investigadora es va graduar en Física a la Universitat de Barcelona, on també va fer un doctorat de Física Estadística.

Posteriorment li van atorgar una beca Fullbright a la Northwestern University (EUA), on va començar a treballar en temes de xarxes complexes: “El meu interès era veure com podíem extreure informació de grans quantitats de dades que es podien representar en forma de xarxes trobant una manera de representar-les de manera resumida”, explica.

L’any 2009 va començar a treballar com a professora agregada a la URV, on va engegar el Laboratori de Ciències i Enginyeria de Sistemes Emergents, amb l’investigador ICREA a la URV Roger Guimerà. Durant els últims anys s’ha dedicat sobretot a treballar en el desenvolupament de metodologies basades en la inferència bayesiana per a l’anàlisi i la predicció de dades.
Participació