SUCCESSOS

Submarinistes dels Bombers de Barcelona i un gos s'afegeixen a la recerca del jove desaparegut al pantà de Siurana

El noi el van veure nedar prop d'una illeta divendres a la tarda

per Reusdigital.cat, Tarragona | 11 de juliol de 2021 a les 13:00 |
Un testimoni informava que la persona hauria entrat al pantà a buscar una pilota però després ningú no l’havia vist sortir de l’aigua | Bombers de la Generalitat
Els Bombers de la Generalitat han incorporat aquest diumenge al matí un gos de rastreig a la recerca del jove de 29 anys desaparegut divendres a la tarda quan nedava al pantà de Siurana, a Cornudella de Montsant (Priorat). A les nou dotacions terrestres i aquàtiques dels Bombers de la Generalitat, amb dues barques i submarinistes, també s'hi han afegit dos submarinistes dels Bombers de Barcelona per col·laborar en les tasques de recerca.
 
En el primer avís, rebut aquest divendres a les 18.13 hores, un testimoni informava que la persona hauria entrat al pantà a buscar una pilota però després ningú no l’havia vist sortir de l’aigua. Immediatament es van activar l’helicòpter i 13 dotacions terrestres dels Bombers, entre les quals hi havia submarinistes i efectius de muntanya del GRAE (Grup d’Actuacions Especials), dues embarcacions, el GROS (Grup Operatiu de Suport) i la Unitat de Comandament.

D’aquesta manera, la recerca es va fer per terra, aire i aigua al voltant de tota la zona marcada pels testimonis: una illeta enmig del pantà. Així, es va fer una recerca circular al voltant d’aquesta illeta, que va ser el darrer punt d’albirament, i els subaquàtics dels GRAE van fer immersions, a 21 metres de fondària, amb el suport dels efectius de la Unitat Subaquàtica dels Mossos d’Esquadra. A més, també es va fer recerca extensiva amb sonda des de les embarcacions. Els efectius terrestres van realitzar una recerca intensiva a peu per les vores del pantà mentre l’helicòpter efectuava la recerca aèria per superfície.
Participació