POLÍTICA

Pallarès es marca com a prioritat el desplegament del Plaseqta

La delegada del Govern al Camp passa per "La cua de palla"

Pallarès, als estudis de LANOVA Ràdio de Reus | LANOVA Ràdio de Reus
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 9 de juliol de 2021 a les 17:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La delegada del Govern al Camp de Tarragona, Teresa Pallarès, ha visitat el programa La cua de palla de LANOVA Ràdio de Reus, poc després d’haver-se estrenat en el càrrec. Com a principals prioritats, entre d’altres, es marca el desplegament del Plaseqta. “És un tema que conec, sé el repte que suposa per les nostres contrades i m’hi posaré de ple”, afirma.

Segons ella, “l’accident d’IQOXE ha suposat un canvi de paradigma de la percepció de seguretat per part de la ciutadania i això la industria química és un repte que ha d’afrontar amb la clarificació del Plaseqta”. Pel que fa a les noves restriccions de l’oci nocturn i a l’augment de casos positius de covid entre el jovent, Pallarès diu que la situació “no és culpa de ningú, ni el sector ni els joves estan sent irresponsables”, però “la situació excepcional que estem vivint obliga a adoptar mesures que s’han de prendre pensant en el conjunt de la societat”.

En aquest sentit recorda que la fase hospitalària encara no està superada i que els sanitaris “segueixen donant el 100% de les seves possibilitats”. És per això que admet que “econòmicament, la Generalitat haurà de donar respostes” als sectors més perjudicats. Com a principals reptes del territori, la delegada també s’ha referit als fons europeus NextGeneration, els quals creu que “s’han de poder gestionar des de la proximitat, és el que té més sentit”.

Sobre aquesta qüestió ha assenyalat la importància del projecte de la Vall de l’Hidrogen. “Hem de ser capaços de ser el punt d’inflexió de la sostenibilitat del nostre territori que ha de passar també per la indústria química”, explica. Entrant en projectes concrets, i pel que fa a la reforma de l’estació d’autobusos de Reus que demana el consistori, assegura que “des de la Generalitat hem de veure què suposa la reforma d’una estació que té molt de sentit perquè tindrem l’estació de trens a tocar “.

Tot i així, adverteix que “no és un projecte que es faci en un any” i que “caldrà veure com es pressuposta la part de la Generalitat, ja que segurament haurà de ser en diferents exercicis”. En aquesta zona hi ha pendent de resoldre el futur de l’estació intermodal, un equipament que Pallarès coneix bé perquè “quan estava a la subdelegació vaig fer jo mateixa l’anunci de la licitació”. “Estic convençudíssima que aquesta estació és un nus de comunicació bàsic per una zona com la nostra i no entenc perquè no es veu així des de Madrid”, assegura.

És per això que opina que “és al·lucinant que encara estigui d’aquesta manera”. Precisament sobre altres inversions pendents al territori que depenen de l’executiu espanyol, la delegada s’ha preguntat que “com pot ser que a Catalunya tinguem un dèficit fiscal tan elevat i un munt de compromisos en infraestructures”. En aquest aspecte, insta el govern estatal a “parlar d’igual a igual amb Catalunya” i si no “hem de marxar”, diu.
 
 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: