1 de 10
ENSENYAMENT

Presenten les guies didàctiques sobre el passeig de la Boca de la Mina a les escoles de Reus

Imatge d'un exemplar de les guies | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 9 de juliol de 2021 a les 14:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Reus ha presentat a les escoles les guies didàctiques sobre el passeig de la Boca de la Mina que s’han elaborat a propòsit de les rutes culturals i de l’aigua dissenyades en el marc del projecte de recuperació i millora del passeig, i que en destaquen els valors naturals, patrimonials, històrics i paisatgístics.

La presentació ha estat a l'escola Mowgli, organitzada des de la regidoria d'Educació i Política Lingüística, i va comptar amb la presència del regidor Daniel Recasens; la regidora d'Urbanisme i Mobilitat, Marina Berasategui; i el regidor de Medi Ambient i Recursos Humans, Daniel Rubio. La presentació la van fer dos tècnics de l'empresa Play&Go, adjudicatària del Servei de creació de continguts de les rutes associades al projecte Boca de la Mina, elaboració de productes audiovisuals, realitat virtual i augmentada i subministrament d'una APP, en el marc del projecte FEDER millora i recuperació de la Boca de la Mina de Reus, amb un pressupost d'adjudicació de 87.362 euros (IVA inclòs).

Les guies didàctiques que s’han elaborat al voltant del passeig de la Boca de la Mina són eines per a l’aprenentatge actiu a partir dels recursos que aporta el passeig. Es tracta de quatre guies desenvolupades per a Infantil, Primària, Secundària i educació de persones adultes, on es combinen aspectes estratègics, com l’adaptació al currículum educatiu i operatius, amb exercicis per fer a l’aula i al propi passeig, que combinen aspectes culturals (ruta de cultura) i aspectes mediambientals (ruta de l’aigua).

Totes les guies s’han desenvolupat tenint en compte les persones amb necessitats educatives especials i amb perspectiva de gènere. A més, inclouen diferents tipus de materials didàctics, així com la connexió amb les noves tecnologies a través d'una aplicació mòbil (app) del passeig, mitjançant la geolocalització dels diferents punts d’Interès, minijocs i l’ús de la realitat augmentada. Estan destinades al col·lectiu docent, però també a professionals de la didàctica i adults que vulguin gaudir del passeig d’una forma diferent.

Calendari previst d'actuacions

Una vegada obert al públic el passeig de la Boca de la Mina el passat diumenge 4 de juliol, l'Ajuntament treballa en el calendari de nous esdeveniments. Passat l'estiu, al voltant de les festes de Misericòrdia està prevista la inauguració de l'estàtua de la venedora d'anissos, que l'Ajuntament ha encarregat a l'escultora Mercè Bessó, així com la inauguració oficial de la plaça de M. Àngels Ollé.

també s'iniciaran les activitats culturals i de l'aigua, i es posaran en marxa noves funcionalitats de l'app al voltant dels 11 punts d'interès del recorregut del passeig (realitat augmentada, imatges 3D, gamificació, etc). El darrer trimestre de 2021, un cop enllestida la segona fase de l'obra (Jardí Agrari del Camp), es farà l'obertura d'aquest espai i del Parc de les Olors, i la inauguració oficial del conjunt de les obres incloses en el projecte FEDER. També s'iniciarà la programació de rutes guiades (cultural i de l'aigua).
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: