JUDICIAL

El TSJC arxiva la causa contra Laia Estrada per desordres públics i desobediència

La diputada de la CUP estava sent investigada per les protestes contra el consell de ministres del 21 de desembre de 2018 a Tarragona

per Lluís Girona, Barcelona, Catalunya | 9 de juliol de 2021 a les 13:40 |
Laia Estrada | Adrià Costa
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), ha decidit aquest divendres arxivar la causa contra la diputada de la CUP, Laia Estrada, per uns presumptes delictes de desordres públics i desobediència. Així ho ha acordat el tribunal, que també s'ha declarat competent per decidir sobre el cas. Estrada tenia aquesta investigació oberta en el marc de les protestes contra el consell de ministres del govern espanyol del 21 de desembre de 2018 a Tarragona.

En el moment en què li van transmetre que podien detenir-la, Estrada va advertir que no participaria en el "relat fantasiós dels Mossos", que l'única cosa que feia era "distorsionar la realitat". La diputada de la CUP es reiterava en la seva innocència: "L'única cosa que vam fer va ser apartar una tanca per unir-nos a la manifestació", explicava.

L'origen de la investigació és al jutjat d'instrucció número 16 de Tarragona, però el fet que Estrada fos elegida com a diputada al Parlament en les eleccions del 14-F, va obligar a fer que la investigació canviés de tribunal. L'ordre de detenció per prestar declaració es va produir enmig d'un ple de la cambra catalana.
Participació