DISTINCIONS

Tecnologia des de comarques

Un veí de Mont-roig del Camp, que rep un reconeixement de la Curiosity Data Science, reivindica que "les aplicacions més avançades es poden desenvolupar des del poble més petit”

per Alba Cartanyà, Reus, Catalunya | 14 de juliol de 2021 a les 08:00 |
Imatge del moment en què li concedeixen el premi | Cedida
Jordi García Castillón es dedica a la ciberseguretat i a la intel·ligència artificial, i està especialitzat en el desenvolupament d’aplicatius enfocats a la salut. Nascut a Barcelona, va anar a viure a Mont-roig del Camp l’any 2012, i treballa de manera independent des de casa seva: “Avui en dia, les aplicacions més avançades es poden desenvolupar des del poble més petit”, reivindica.

Coneixements tecnològics aplicats a diferents sectors

De fet, un dels seus últims projectes, un analitzador de lesions cutànies, ha rebut fa pocs dies el reconeixement de la Curiosity Data Science en la categoria Data4Innovation.

García aclareix que no és metge, ni té formació en l’àmbit sanitari, però que pot aplicar els seus coneixements tecnològics en diferents sectors. “Jo li ensenyo a la màquina a interpretar píxels i a detectar patrons”, explica. Ell realitza diferents prototips que va presentant a concursos i iniciatives, per donar-los a conèixer. L’objectiu final, remarca, no és guanyar, sinó “visibilitzar” la seva feina: “El que jo desenvolupo són demos. Quan un client o un inversor em doni els recursos, podré passar a  produir-les”, relata.

De casa estant, amb el portàtil

Tota aquesta feina la fa des de casa seva i amb un ordinador portàtil: “No necessites ser o viure a Barcelona, sinó que es pot fer des d’altres llocs”, subratlla. Creu fermament que, per la dinamització del territori, és important remarcar aquesta premissa: “El món rural no és només agrícola, sinó que també pot oferir serveis tecnològics avançats”, destaca.

D’aquesta manera, vol donar a entendre que, avui dia, “les aplicacions més avançades es poden desenvolupar des del poble més petit”. I una viva prova d’això és ell mateix, reconegut per un certamen d’àmbit ibèric.
Participació