EMPRESA

El servei Reempresa evita el tancament de 68 negocis

Té per objectiu oferir un relleu a establiments en funcionament

per Reusdigital.cat, Reus | 9 de juliol de 2021 a les 12:22 |
Una imatge del Cafè Reempresa | Ajuntament de Reus
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El servei Reempresa, que té per objectiu oferir un relleu a negocis i establiments en funcionament, ha evitat des de 2014 fins al primer semestre de 2021 el tancament de 68 negocis del territori. Això ha suposat una inversió induïda d'1.834.823,12 euros i el manteniment de 165 llocs de treball.

Des de 2014 fins a 2020, el servei Reempresa, impulsat per la patronal CECOT i la regidoria d'Empresa i Ocupació de l'Ajuntament de Reus, ha gestionat un total de 183 expedients d'empreses que volien traspassar o vendre els seus negocis. D'aquests, el 35,32% es van resoldre amb èxit. El sector comerç, amb el 35,38% dels expedients, és el més nombrós seguit dels serveis (29,23%); l'hostaleria (29,23%) i la indústria (6,15%). El balanç del primer semestre de 2021 dona les següents xifres: actualment hi ha 42 expedients oberts i aquest any, de moment, s'han resolt amb èxit 3 casos i s'han salvat 9 llocs de treball.

"Tan important com el foment de la creació d'empreses és afavorir la continuïtat i el creixement de les ja existents", ha manifestat el regidor d'Empresa i Ocupació, Carles Prats, qui ha valorat positivament les xifres i la continuïtat d'aquest servei en l'actual context de pandèmia on "de ben segur les circumstàncies hauran influït en la decisió de deixar negocis, però també han impulsat les necessitats d'emprendre".

Tot just ahir dijous, la regidoria d'Empresa i Ocupació va portar a terme una nova sessió del Cafè de la Reempresa, una trobada divulgativa per presentar el servei a aquelles persones que volen comprar o vendre un negoci en funcionament a Reus. En la trobada es va poder escoltar de primera mà l'experiència d'un cas d'èxit, Bosch laboral, una botiga de roba i protecció laboral, que es va traspassar el passat mes d'octubre.

Servei Reempresa

Reempresa és un nou model d'emprenedoria, iniciativa de la patronal CECOT, que té per objectiu oferir un relleu a negocis i establiments en funcionament, per evitar el seu tancament (p. ex. per jubilació, problema de salut, trasllat de domicili, etc.). Ofereix intermediació neutra i suport entre persones que volen cedir la seva empresa, que està encara operativa, i d'altres reemprenedores que li volen donar continuïtat, mantenint i fent créixer d'aquesta manera l'activitat empresarial, però saltant la fase de creació.

El serveis que s'ofereixen són: assessorament individual en l'elaboració del pla de cessió; posar en contacte el mercat de compravenda pel relleu; orientació, a cedents i persones reemprenedores en el procés de transició; suport a emprendre sense començar de zero; i difusió d'aquest programa a prescriptors públics i privats.

Les persones interessades a rebre informació de Reempresa es poden dirigir al servei d'Emprenedoria de l'Institut Municipal de Formació i Empresa Mas Carandell.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: