AJUNTAMENT DE TARRAGONA

L'oposició cessa Hermán Pinedo al Patronat de Turisme de Tarragona

El plenari ha donat suport al trasllat de l'esborrany de les normes urbanístiques provisionals, a l'espera que la Generalitat hi doni el vist-i-plau

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 9 de juliol de 2021 a les 10:43 |
El conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, en una imatge d'arxiu | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ple mogut aquest divendres al matí a l'Ajuntament de Tarragona, i no per la polèmica amb les normes urbanístiques, sinó pel cessament a causa d'una votació d'una esmena del regidor no adscrit Hermán Pinedo del seu càrrec de vicepresident del Patronat de Turisme. La marxa de Pinedo d'En Comú Podem i el debat sobre si se'l pot considerar trànsfuga o no ha tornat a una sessió que semblava tranquil·la després que no s'hagi produït cap vot en contra en el punt inicialment més important.

Però ha arribat l'hora de nomenar consellers als òrgans de govern dels organismes autònoms -arran de l'ampliació del pacte amb JxTgn i la CUP. L'oposició, encapçalada per Sandra Ramos (PSC) ha demanat incloure una esmena per tal que Hermán Pinedo deixés el "privilegi" de seguir formant part d'un d'aquests organismes, com és el Patronat de Turisme.

Pinedo ha respost dient que continuaria treballant "sempre" des del patronat, però la votació de l'esmena ha tingut un resultat clar: el seu cessament, donat que el govern està en minoria, era inevitable. Ha estat llavors quan el portaveu d'ERC, Xavier Puig, ha proposat el canvi per Manel Castaño, actual regidor d'Educació.

Pinedo ha qualificat de "venjança" la presentació de l'esmena i el seu cessament i s'ha dirigit directament a la seva excompanya de grup, Carla Aguilar: "Deixi d'obeir les ordres d'En Comú Podem Barcelona". La seva voluntat és la de continuar a l'executiu fins al juny de 2023, però en votacions com les d'avui s'ha vist que no serà sense entrebancs. Finalment, amb les dues esmenes incorporades, el punt ha tirat endavant i ha permès que Inés Solé (CUP) lideri a partir d'ara l'Institut Municipal de Serveis Socials.

Trasllat de l'esborrany de les normes urbanístiques


El plenari municipal de l'Ajuntament de Tarragona ha aprovat abans d'aquest debat traslladar a la Generalitat l'"esborrany" de Normes urbanístiques provisionals. Es tracta d'un planejament que precedirà al nou POUM, després de la suspensió judicial.

Aquestes normes, si compten amb el vist-i-plau de la Comissió Territorial d'Urbanisme del Camp de Tarragona, permetran desenvolupar plans parcials com el de la zona de Viladegats, l'entorn del Nou Estadi, les parcel·les Iborra, o altres com la zona del Cementiri, l'entrada a Torreforta, etc. Segons Xavier Puig, regidor d'Urbanisme, compten amb "tots els informes favorables" i, per tant, esperen la seva aprovació definitiva a la tardor. Alhora, al mes de setembre segons ha dit Puig es presentarà un "esborrany de proposta" per debatre el nou POUM entre els diferents grups municipals. El punt ha estat aprovat per 23 vots a favor i 4 abstencions, corresponents als dos regidors no adscrits ex de Ciutadans i al grup municipal del Partit Popular.

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: