1 de 10
TESTIMONIS DEL PASSAT

L'Hotel Gaudí de Reus

Una imatge d'arxiu de l'espai on es va construir l'hotel | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 8 de juliol de 2021 a les 17:48 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dijous s'ha sabut que l'emblemàtic Hotel Gaudí de Reus tornarà a obrir el proper dilluns, 12 de juliol, després d'un any sense activitat a causa de les restriccions sanitàries per la pandèmia. A l'arxiu de Reusdigital.cat hi hem trobat una imatge anterior a l'inici als treballs de construcció de l'establiment del raval de Robuster de la nostra ciutat. 


L'Hotel Gaudí es va inaugurar el 12 d'octubre de 1964, a partir de l'empenta d'un grup de veïns entre els quals hi va destacar el riudomenc Antoni Rodon. Cal apuntar que poc abans que l'establiment obrís en va aparèixer un altre, l'Hotel de França, ubicat a la zona del barri Fortuny. 

Quan l'Hotel Gaudí es va presentar davant de la societat reusenca, ho va fer tan sols amb tres de les 12 plantes projectades enllestides. En un magnífic article publicat el 2016 a NW la Revista de Reus, Cori Sebastià hi va detallar algunes de les curiositats i anècdotes lligades als primers anys d'activitat del negoci i del context de l'època. 

D'aquesta manera, als 60, la proliferació de grans edificis en determinats indrets del terme, com als anomenats Màrtirs, va contemplar que s'hi fes un hotel de luxe. De la compra de l'edifici de la sedera Pascual, on després es va aixecar el Gaudí, se'n va fer càrrec un grup local d'empresaris. El pressupost del projecte, segons sembla, va ser d'uns 30 milions de pessetes. 

Després de dècades de trajectòria, l'Hotel Gaudí n'ha vistes de tots colors. Va passar a mans de la cadena Husa, per després integrar-se a Gargallo hoteles, del qual encara ara depèn. A les seves cambres, a banda, s'hi han allotjat celebritats internacionals. És el cas del compositor francès Yann Tiersen, popular per la banda sonora del film Amélie. El gal va passar-hi una nit el juliol de 2009, després d'actuar a la capital del Baix Camp de la mà de Reusdigital.cat, Punt 6 Ràdio i la sala Novo. 

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: