FESTIVALS

El Festival Internacional de Guitarra de l’Hospitalet de l’Infant homenatjarà Astor Piazzolla

Tindrà lloc del 21 al 25 de juliol

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 8 de juliol de 2021 a les 13:38 |
La presentació del festival s'ha fet aquest dijous | Marià Arbonès
Del 21 al 25 de juliol, el Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant acollirà la quarta edició del Festival Internacional de Guitarra, que va haver d’ajornar-se l’any passat a causa de la pandèmia del coronavirus. L’edició d’enguany comptarà amb les mesures de seguretat establertes per les autoritats sanitàries. La quarta edició del festival homenatjarà al compositor i bandoneonista argentí Astor Piazzolla, amb motiu de la celebració del centenari del seu naixement, tal com ha explicat el director artístic, Anders Clemens.

L’encarregat de fer-ho serà el músic i compositor noruec Per Arne Glorvigen, considerat un dels millors intèrprets de bandoneó contemporanis del món. Glorvigen actuarà en companyia del guitarrista argentí Pablo Martorelli i de l’Estudi de dansa M. Carmen Gallardo de l’Hospitalet de l’Infant.

Altres músics destacats que participaran en el festival d’enguany seran: el Quartet Gerhard i el guitarrista Xavier Coll, el Duo Pyrophorus Guitar amb els guitarristes Alí Arango i Josué Fonseca; i, en un concert dels artistes del territori, Carmen Becerra (guitarra) i Isabel Serra (flauta travessera) com a Duo Becerra-Serra; Montserrat Seró (soprano) i Carles Herraiz (guitarra) com a Duo Seró-Herraiz; Carola Cuypers (saxòfon) i Enrique M. Lop (guitarra) com a Duo Cuypers-Lop; i la guitarrista de l’Hospitalet de l’Infant, Anabel Montesinos.

A més de concerts, el festival inclourà dos tallers: un per al públic infantil, a càrrec de Rafel Tornay al voltant del conte titulat La guitarra màgica; i un altre, per a tots els públics i interactiu, a càrrec del Col·lectiu Free’t, un grup de músics lleidatans acompanyat pel guitarrista israelí Yeonathan Shachar. També, s’ha programat una exposició d’instruments a càrrec dels lutiers José Antonio Fuentes i Antonio Manjón; i una conferència de Bernardo Rambeaud, titulada Tópicos y figuras retóricas en la música Fernando Sor.

“Des de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant volem refermar el nostre compromís amb la cultura, perquè creiem que és un bé necessari i que la cultura es segura, si es prenen totes les mesures de protecció contra la Covid-19. En aquests moments, és important donar suport a aquest sector, un dels més afectats per la crisi de la pandèmia”, ha afirmat l’alcalde, Alfons Garcia, durant la presentació de l’esdeveniment, que ha tingut lloc aquest dijous.

Garcia també ha apuntat que els concerts del festival estan adreçats “tant als melomans com a la gent novell en la música”. La regidora de Cultura, Nuria Ortiz, ha assenyalat: “Reprenem el festival que, com a part de la programació estable de cultura, té com a principal objectiu oferir una programació musical de qualitat i, a la vegada, accessible a tothom, en aquest cas, des del vessant d’un instrument popular com la guitarra”. Les entrades per al festival es poden comprar a la pàgina web www.guitarfesthospitalet.cat, on es pot trobar més informació de la programació.
Participació