PATRIMONI

Comencen les obres per fixar la roca original de l'amfiteatre romà

Els treballs tenen una durada de dues setmanes aproximadament

per Nació Tarragona, Tarragona | 8 de juliol de 2021 a les 13:03 |
L'amfiteatre romà de Tarragona | Manel R. Granell
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Segons indica l'Ajuntament de Tarragona, dilluns vinent 12 de juliol s'inicia la primera de les fases de les obres de fixació de blocs de roca de la graderia nord de l'Amfiteatre, per a una millor conservació de les mateixes i la seguretat dels visitants. La segona fase de fixació dels blocs, restarà subjecta a l'evolució i resultats d'aquesta. La finalització de la primera fase d'aquestes obres seran un pas mes per a iniciar les accions d'obertura de l'arena al públic.  

Aquestes obres són el resultat d'un debat per tal de trobar la millor manera d'aconseguir l'estabilitat de la roca dels blocs retallats que va suposar, entre d'altres causes, el tancament al setembre del recinte històric el 2019.

L'objectiu de la intervenció comporta l'ancoratge dels blocs inestables a la roca mitjançat unes barnilles passats i el segellat de les esquerdes o cavitats perimetrals amb morter de calç. Aquest farciment també te la funció d'impedir l'acció de l'aigua de pluja a la base i tot el contorn dels blocs.

Establerts els dos eixos de l'actuació, el projecte s'ha anat perfilant amb l'objectiu d'afinar en la solució menys invasiva. Els imports d'execució d'aquesta primera fase té un cost de 11.592 euros i una durada de dues setmanes aproximadament.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: