HABITATGE

Aturen el desnonament previst al carrer de Sant Magí, de Reus

El Sindicat de l'habitatge apunta que l'Ajuntament "ha ofert alternatives" a la veïna afectada

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 8 de juliol de 2021 a les 10:15 |
Imatge d'una pancarta feta pels integrants del sindicat | Sindicat de l'habitatge de Reus
El Sindicat de l'habitatge de Reus ha informat que s'ha aturat el desnonament d'una veïna, previst aquest matí de dijous. La dona, que viu en un pis del carrer de Sant Magí de la capital del Baix Camp, té 65 anys i en fa cinc no té subministrament elèctric ni aigua, segons el col·lectiu social. A la xarxa, l'entitat ha apuntat que "després d’uns quants dies negociant amb l’Ajuntament, han ofert algunes alternatives" a l'afectada. 

No pot optar a cap ajuda

Segons el sindicat, la veïna no pot optar a cap ajuda i, a més, és diabètica. El passat 12 de maig, el col·lectiu es va mobilitzar per evitar un primer intent de desnonament. Des del grup s'ha explicat que l'habitatge en qüestió és propietat d'un fons des del qual s'hauria iniciat el procediment per desnonar-la. 

En el que portem d'any, segons s'ha apuntat des de l'entitat, aquesta ha pogut aturar una trentena de desnonaments. El sindicat es va constituir el 2020, i des de llavors ha organitzat activitats, sessions informatives per al veïnat i fins i tot recollides de roba de llit i mantes quan s'han produït onades de fred. Dies enrere, en un berenar popular, l'entitat va anunciar que ha aconseguit un local on poder rebre qui necessiti el seu suport. 
Participació