1 de 10
EQUIPAMENTS

El Museu d'Història de Cambrils inicia l'elaboració del seu pla estratègic

S'han organitzat entrevistes i focus grups amb diferents agents de la ciutat

Imatge d'arxiu d'una visita al museu | Ajuntament de Cambrils
per Reusdigital.cat, 7 de juliol de 2021 a les 10:04 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Museu d'Història de Cambrils que ha iniciat aquest mes de maig l'elaboració del seu Pla Estratègic i de Gestió, inclòs en el Pla d'Acció Municipal. La redacció del pla s'ha encarregat al museòleg Damià Amorós, que en aquest moment està portant a terme la recollida d'informació per fer la diagnosi. La Generalitat ha concedit a l'Ajuntament de Cambrils una subvenció específica de 3.541 euros per finançar part d'aquests treballs, que tenen un cost total de 7.000 euros.

El pla estratègic és un document que estableix de forma clara els objectius del museu, que es podran assolir de diferents maneres en funció de l'equipament, del context, dels recursos i de les necessitats de cada moment. En el document s'hi estableixen la missió, objectius, reptes i accions de futur del museu a mitjà i llarg termini.

Aquest pla establirà una estratègia museològica renovada per un equipament museístic homologat que dóna servei a una ciutat de més de 35.000 habitants com és, avui en dia, Cambrils. Cal tenir en compte que actualment encara són vigents els estatuts fundacionals de l'Organisme Autònom Municipal el 1999 i que el document ja ha quedat obsolet.

Segons es fixa al Pla de Museus de Catalunya, tots els museus, siguin grans o petits i cadascun amb les seves característiques, haurien de disposar d'un pla estratègic que estableixi la seva raó de ser i esdevingui el punt de partida o guió per a la presa de decisions i per al desenvolupament de les futures accions de les diferents àrees de treball.

Per tal de recol·lectar la quantitat més gran d'informació i representar l'espectre més ampli possible, a més de la màxima realitat social al voltant del museu i de Cambrils, s'han iniciat un seguit d'entrevistes i focus grups on participen diferents agents de la societat civil, comunitat educativa, teixit econòmic i col·lectius culturals i associatius de la ciutat. Aquesta recollida d'informació de la primera fase és clau per aconseguir disposar d'una fotografia real de la rellevància i potencial del projecte cultural del Museu d'Història de Cambrils.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: