1 de 10
MÚSICA

Los Sirgadors presenten «Amor en Pandèmia», un nou disc carregat de «grunge» del Delta

El grup de les Terres de l’Ebre complemena l’evolució "jota&blues" per parlar del pols entre l’amor i la mort

Mario Pons en una actuació de Los Sirgador, grup musical de l'Ampolla | Cedida
per Aguaita.cat, Reus, Catalunya | 11 de juliol de 2021 a les 18:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Este mes de juliol apareixerà el nou single de Los Sirgadors Amor en  pandèmia, que s’afegirà als ja apareguts anteriorment Mare nostrum, Estel  cremant i Entre mosquits i tabancs. Tots ells formaran part del nou disc que  s’està produint, juntament amb d’altres temes nous en procés de gravació i  masterissatge.  

És sabut que generalment la temàtica de les cançons de Los Sirgadors giren al voltant del territori de l’Ebre, els costums, el seu passat, la memòria històrica i  les lluites socials i ambientals presents. En el cas d’Amor en pandèmia, és la  pròpia parla ebrenca d’en Mario Pons que en cantar tenyeix de territori, d’emocions i de textures. 

En Amor en pandèmia hi trobem també un trencament amb els estils de música que són habituals a Los Sirgadors, com la barreja de la música més  tradicional, la jota, amb d’altres estils com el blues o el country. Però sempre  des de l’experimentació, no pas com a canvi. Es vol evolucionar dins els estils  propis alhora que experimentar altres maneres de fer música: en aquest cas el  so del rock grunge de caràcter intimista. Amb este nou tema la banda vol tornar a escena amb força guitarrera i poesia vital, amb veu potent de ploma  fina i amb baixos i ritmes rockers del Seattle dels 90, transformats en el so cru del Delta del 2021. 

L’autor del text s’exilia en la seua fugida creativa interior per  denunciar la passivitat individualista d’un far que s’apaga, Europa; i per  mantenir la flama de la pau encesa en el seu pit. Partint del seu anterior treball, Mare nostrum, on es posa de relleu el periple personal dels refugiats i es fa  consciència sobre el negoci de la guerra que fomenta els totalitarismes. Mario Pons es defensa de les forces de la mort, de la foscor de la pandèmia del  covid, en un nou periple personal per conservar la innocència de l’amor original  pur que ignora l’odi; amb l’ajud líric de la música de Los Sirgadors.
 
 
Davant el conflicte personal alhora que col·lectiu que està suposant la  pandèmia, les persones experimenten una lluita interna per la renúncia  obligada a l’amor. S’experimenta un pols entre Eros, la força de l’amor que vol  unir els éssers estimats, i les forces covid que s’esforcen a dividir, manipular,  desunir i emmalaltir als amants. La força de l’amor lluita per contrarestar el  terror del contacte físic, en un moment en què moltes persones temen apropar-se, tocar els altres, o els altres a elles. 
 

Esta circumstància fa que molts ens veiem sotmesos a grans pèrdues  emocionals, a viure en falsos nius efímers, com el protagonista d'esta  cançó, que s’esforça en volar erràtic intentant trobar un niu d’estabilitat  amorosa, però que es veu boicotejat per les forces del Tànatos, de la mort i per  la manca de sentiments i d’empatia.  

Potser, però, guanyarà Eros el pols? Tals són les lluites que vol posar de relleu  aquest nou i visceral tema de Los Sirgadors. 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: