1 de 10
VIDA MUNICIPAL

Prades avança cap a la construcció de l'observatori astronòmic

La Vila Vermella té previst instal·lar parquímetres en dues zones del municipi en les setmanes vinents

La presentació s'ha dut a terme aquest migdia de dimarts | Adrià de las Heras
per Adrià de las Heras, Reus, Catalunya | 6 de juliol de 2021 a les 13:47 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’alcaldessa de Prades, Lídia Bargas, ha fet balanç d’aquest any de pandèmia i ha explicat els nous projectes per aquest estiu a la Vila Vermella. El consistori ha aprofitat la roda de premsa celebrada aquest dimarts 6 de juliol al Consell Comarcal del Baix Camp per anunciar que ja s’ultimen els tràmits per donar llum verda a la construcció de l’observatori astronòmic de les Muntanyes de Prades. Bargas ha anunciat també que aquest mes de juliol s’instal·laran parquímetres a la vila del Baix Camp. Es tracta d’una prova pilot que s’iniciarà a dos punts de Prades: el carrer dels Colomers i el pàrquing de les Monges.

La roda de premsa també ha servit per presentar la campanya d’estiu que, segons Bargas, “té bones previsions”. De fet, els allotjaments estan plens i ja tenen totes les residències llogades.

Observatori al Pla de la Guàrdia

La propera Comissió d’Urbanisme del departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori aprovarà la modificació del projecte que contempla la construcció d’un observatori astronòmic al Pla de la Guàrdia. Aquesta era una fita que el consistori pradenc feia temps que perseguia. Bargas reivindica que això és una oportunitat per la vila, i que “al país són molt coneguts els nostres cels”. Un cop s’aprovi aquest projecte tocarà “trucar totes les portes per buscar el finançament”, tal com ha explicat l’alcaldessa. L’observatori formarà part del Parc Astronòmic de les Muntanyes de Prades, un dels dos punts de Catalunya amb la distinció de Punt de Referència de la Qualitat Lumínica.

A més, com s’ha explicat, se segueix treballant en l’obtenció de la Destinació Turística Starlight, una certificació que acredita que els cels nocturns del municipi són de gran qualitat i interès. El treball en aquesta línia permetrà que Prades esdevingui “un referent com a zona protegida de cel fosc”. Paral·lelament a aquests projectes, l’alcaldessa pradenca ha remarcat que continuen treballant insistentment perquè el Parc Natural de les Muntanyes de Prades sigui una realitat.

Instal·lació d’uns parquímetres com a prova pilot

Una altra de les grans novetats anunciades, com avançàvem anteriorment, és la instal·lació de dues zones de parquímetres. És una prova pilot que es començarà durant les setmanes vinents i estarà vigent durant tot l’any, no només en època estival. Hi haurà preus especials per als residents de les zones afectades per la mesura. Com ha argumentat Bargas, “s’ha de regularitzar perquè hi aparquen moltes caravanes i s’hi estan uns quants dies”, creant així un perjudici pels càmpings de la zona.

Davant de qualsevol crítica, l’alcaldessa ha volgut remarcar que la gent de Prades “quan ha de baixar a la ciutat hem de pagar per tot”. A més, ha destacat que els preus no seran desorbitats. Una altra de les mesures que l’Ajuntament de Prades espera aplicar en els següents mesos és la instal·lació de les càmeres a les entrades del municipi. Uns dispositius que haurien de servir per millorar la seguretat del poble.

Estiu mogut a Prades

L’estiu de Prades es preveu intens, i molt positiu per l’economia local. “Si els turistes van a última hora, no podran venir”, ha explicat Bargas, fent constar l’èxit que està tenint el municipi en aquesta campanya estival. En aquest context, l’Ajuntament ha volgut presentar les activitats que se celebraran durant aquests mesos vinents.

Carles Altès, regidor de Festes, Infància i Joventut, ha sigut l’encarregat d’aquesta presentació. Es tracta d’un calendari “pendent de com avancin els esdeveniments durant aquestes setmanes”, ha dit Altès en referència a la incertesa que provoca la pandèmia.

Per als dies 17 i 18 de juliol tenen planificada la 7a fira del vi i del cava, l’1 d’agost celebraran el concurs de gossos d’atura i el 12 de setembre tindrà lloc la festa de la patata. La vigília de la Mare de Déu d’Agost es farà a la plaça del poble el tradicional sopar a la fresca, que comptarà amb un concert del grup barceloní Ginestà.

Entre el 19 i 23 d’agost tindran lloc les fires i festes del municipi. Aquesta festivitat comptarà amb taller per infants, cinema a la fresca, espectacles, etcètera. A més, durant aquest mes també se celebraran un parell de conferències sobre la història de Prades. Una de les novetats d’aquest estiu serà l’arribada del Campus Rock, unes colònies de pop-rock per a joves. L’organitzador és Jimmy Piñol, un dels fundadors de Lax’n’Busto. Piñol ha reconegut que les raons per instal·lar-se a Prades han sigut “el seu entorn natural”, l’oferta d’equipaments i allotjaments i la recomanació del seu amic Joan Reig.

La setmana posterior, arribarà al poble una nova edició del Festival Internacional de Música i Curs de Clarinet. Així, Prades tindrà “dues setmanes en què la música omplirà el poble”, s’ha alegrat Bargas.

Guies de les Muntanyes de Prades

L’alcaldessa també ha remarcat la col·laboració entre el consistori i les empreses de turisme familiar del poble. Aquesta col·laboració entre l’administració local i el sector privat s’engloba sota la marca Guies de les Muntanyes de Prades. L’objectiu d’aquesta iniciativa que va néixer el 2017 és potenciar l’oferta d’activitats de turisme familiar i actiu que siguin respectuoses amb l’entorn natural. Dins d’aquesta marca hi ha les empreses Astroprades, Prades Aventura i Gorg Aventura.

Pel que fa a la construcció del centre d’interpretació de la Reina Margarida de Prades s’ha detallat que les obres s’estan enllestint. De totes maneres, l’obertura d’aquest espai encara no està prevista. Bargas calcula que cap a finals del 2022 o principis del 2023 podria ser la data d’inauguració.

La roda de premsa també ha servit per celebrar que la Vila Vermella està creixent de població a causa de la pandèmia. Vargas ha assenyalat que ella ha treballat per “aconseguir que la gent es quedés a viure i que el poble fos atractiu” i creu que s’està aconseguint. De totes maneres, un dels principals problemes per aquest desenvolupament demogràfic del municipi és l’arribada de la fibra òptica
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: