DIVULGACIÓ

Conferència «L’Oulipo i l’art combinatòria (reloaded)» de Pablo Martín Sánchez

Dijous a les 7 de la tarda

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 6 de juliol de 2021 a les 11:55 |
Una imatge de Pablo Martín Sánchez | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'escriptor reusenc Pablo Martín Sánchez pronunciarà aquest dijous 8 de juliol, a les 7 de la tarda, la conferència L'Oulipo i l'art combinatòria (reloaded). La conferència és l'actualització de la que va pronunciar al Centre de Lectura l'any 1991 Jacques Roubaud, escriptor, matemàtic i membre de l'Ouvroir de Littérature Potentielle (Oulipo).

Roubaud va participar a les jornades Escriptura i combinatòria, que, organitzades pel centre KRTU i el departament de Cultura de la Generalitat, van tenir lloc al Centre de Lectura els dies 3, 4 i 5 d'octubre de 1991. Roubaud va parlar en la seva intervenció de l'Oulipo (l'Ouvroir de Littérature Potentielle), el grup francès d'experimentació literària que havien creat l'any 1960 l'escriptor Raymond Queneau i el matemàtic François Le Lionnais.

30 anys després d'aquella intervenció, Pablo Martín Sánchez, membre de l'Oulipo des de l'any 2014, actualitzarà la conferència de Roubaud.

Nascut a Reus l'any 1977, Pablo Martín és graduat superior en Art Dramàtic per l'Institut del Teatre de Barcelona, llicenciat en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada per la Universitat de Barcelona, màster en Humanitats per la Universidad Carlos III de Madrid, doctor en Llengua i Literatura Franceses per la Université de Lille-3 i en Teoria de la Literatura i de l'Art, i en Literatura Comparada per la Universidad de Granada.

Ha treballat com a lector, corrector, traductor i llibreter. Fundador de la revista Verbigracia, ha traduït autors com Alfred Jarry, Marcel Schwob, Raymond Queneau, Bernard-Marie Koltès o Wajdi Mouawad. És autor de la trilogia de novel·les El anarquista que se llamaba como yo, Tuyo es el mañana i Diario de un viejo cabezota (Reus, 2066)
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: