1 de 10
POLÍTICA

«En podríem dir mercat»

La transformació del Carrilet passa, entre altres, per l'establiment d'un punt de venda de producte fresc a la zona

Llauradó (al centre), amb Pellicer i Berasategui | ERC Reus
per Marc Busquets Obré, Reus | 5 de juliol de 2021 a les 13:38 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El projecte de transformació urbanística que el govern ha avançat aquest matí de dilluns per al Carrilet contempla un punt de venda de producte fresc. "En podríem dir mercat", ha apuntat la vicealcadessa, Noemí Llauradó, a la roda de premsa que ha ofert al costat del batlle, Carles Pellicer, i de la regidora del ram, Marina Berasategui. En tot cas, altres qüestions lligades a l'espai (com ara la seva ubicació) resten per determinar, a l'espera també que es concreti i convoqui un procés participatiu obert als veïns en què aquests estan cridats a "acabar de definir" un gran projecte que preveu la construcció d'altres equipaments, la reforma de l'estació d'autobusos i l'establiment de zones verdes. Tot plegat, cap a una "nova centralitat" al terme. 


Serà al setembre, doncs, quan es convoqui el procés obert al veïnat, i quan algunes de les característiques del nou espai es puguin anar revelant. En tot cas, l'actual equipament romandrà obert fins al 2024, més enllà de la conclusió del mandat que ara ha superat l'equador, si bé d'entrada es va apuntar que es tancaria per Sant Pere d'enguany. Quan es va fer l'anunci, des del govern es va apuntar entre altres causes a la impossibilitat de trobar un operador d'autoservei com a argument per clausurar l'espai. 
 
La mobilització dels paradistes, però, que van recollir signatures, i les accions de l'oposició (el PSC va arribar a plantejar fer una consulta ciutadana sobre la continuïtat del mercat a través d'una moció al ple que no va prosperar) van ser les principals accions en resposta a la decisió del govern. El cas és que més endavant, l'equip del batlle Pellicer va reconsiderar el tancament previst per allargar la vida de l'equipament fins d'aquí a tres anys. La raó, tal i com es va indicar, era la voluntat de preservar els llocs de feina dels paradistes en un context econòmic (i laboral) tan delicat com el que tenim per la covid. 

Passat l'estiu i en endavant, els veïns podran fer les seves aportacions al debat que plantejarà el govern per perfilar no només el futur del nou punt de venda de producte fresc o "mercat", sinó l'alberg, altres equipaments, la reforma de l'estació d'autobusos (més aviat "física", segons Berasategui), la construcció d'habitatge, l'aposta pel coworking i la restauració, més zones verdes i l'establiment de carrils bici per fomentar la "mobilitat sostenible". 

 
També hauries de llegir
Fa 81 setmanes

El Carrilet: nova etapa

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: