PLATGES

A concurs públic les guinguetes de les platges de Cambrils

Imatge aèria de la platja de l'Ardiaca, a Cambrils | Cambrils.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 5 de juliol de 2021 a les 12:49 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Cambrils ha tret a concurs públic la instal·lació i explotació comercial de 21 guinguetes repartides entre les diferents platges del municipi. La renovació de les guinguetes per la temporada 2022 coincideix amb el nou Pla d'usos del Litoral i les Platges i respon a la voluntat de regularitzar la situació d'aquest tipus d'instal·lacions, ja que fins ara no s'havia portat a terme cap concurs de lliure concurrència.

El regidor de Medi Ambient, Lluís Abella, ha qualificat el concurs d'històric i de molt necessari per ordenar les platges, i ha explicat que amb aquest nou projecte de guinguetes es vol impulsar un salt diferencial en l'estètica i funcionalitat d'aquestes instal·lacions per poder oferir una millor qualitat a les platges cambrilenques.

El regidor també ha avançat que el concurs es complementarà properament amb la licitació pública de la resta de serveis de temporada a les platges com els tendals, les gandules, o els serveis nàutics. L'objectiu "és aconseguir una imatge més moderna, actual i funcional de les instal·lacions, creant uns models homogenis de guinguetes", segons el consistori.

A partir del nombre de guinguetes instal·lades històricament a les platges de Cambrils, "s'ha realitzat un nou disseny i s'han reubicat aquestes noves instal·lacions, tenint en compte diferents criteris. El projecte segueix la normativa vigent en matèria de costes i de protecció i ordenació del litoral, que estableix les superfícies màximes d'aquestes instal·lacions, així com la distància entre elles i altres característiques referents a la distribució dels usos i serveis", s'ha detallat des de l'Ajuntament.

La licitació compta amb un projecte executiu que determina les característiques constructives de les guinguetes, i amb les clàusules tècniques i administratives que en regulen el funcionament. Per a l'adjudicació d'aquestes guinguetes, a més de la millora a l'alça del cànon municipal, es tindran en compte criteris ambientals com l'ús de sistemes d'estalvi d'aigua i energia, la proposta gastronòmica i de productes de proximitat, i la proposta d'interiorisme de l'establiment.

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: