POLÍTICA

El PSC lamenta que no s'implanti la targeta gratuïta per anar a l'Hospital

El grup municipal recorda que la moció va ser aprovada pel ple el juliol de 2020

per ReusDigital, 5 de juliol de 2021 a les 12:32 |
Imatge d'arxiu d'un autobús | Reus Transport
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El PSC de Reus lamenta que el govern no implanti la targeta gratuïta per anar a l'Hospital. Segons relata el grup municipal, Reus Transport ha conclòs en un estudi que podria haver-hi "mala fe dels usuaris" i que suposa "un cost elevat i dificultats tècniques". El regidor i conseller d'aquesta empresa, Daniel Marcos, opina que aquests motius evidencien que el govern de Reus té una "nul·la vocació de servei a la ciutadania" i una "manca de compromís per reduir les emissions".

Els socialistes recorden que el juliol de 2020 el ple va aprovar per unanimitat la moció per implantar una targeta gratuïta per anar a l'Hospital pels treballadors, pels usuaris de l'Hospital amb cita mèdica concertada. Pel PSC, aquesta targeta pretén aconseguir dos objectius: una ciutat per a tothom i una mobilitat més sostenible, potenciar l'ús del transport públic i convertir l'entorn de l'hospital en zona de baixes emissions, millorant la qualitat de l'aire que s'hi respira.

"El govern tenia l'oportunitat d'or Reus per demostrar que vol fer una aposta decidida per noves polítiques de mobilitat i de transport, tal com ho estan fent altres ciutats de Catalunya, però, una vegada més, veiem que les prioritats d'aquest govern no han canviat i que el que per a ells és considerat només una despesa, per als socialistes és un servei públic", assegura Marcos. Afegeix que "des del PSC seguim pensant que és una bona proposta i que té un cost assumible per a l'empresa. Ningú pretén fer negoci amb el transport urbà ni amb molts altres serveis presta l'Ajuntament. Perquè, per aquesta regla de tres, s'haurien de tancar la majoria perquè són deficitari. És una qüestió de prioritats i de vocació de servei", ha reblat, posant de manifest que cal buscar totes les fórmules de finançament possibles mitjançant subvencions d'organismes supramunicipals de l'àmbit del transport o altres administracions, que permetin assumir aquesta la mesura, com l'assumeixen ajuntaments d'altres ciutats.

En darrer terme, el regidor i conseller de Reus Transport ha lamentat el poc recorregut de la majoria de mocions que presenta l'oposició i, en aquest sentit, a volgut agrair el suport dels altres grups que no són al govern i la seva defensa de la T-Hospital al Consell d'administració de Reus Transport. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: