OBRES I MILLORES

S’obre al públic el renovat passeig de la Boca de la Mina

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 4 de juliol de 2021 a les 15:40 |
Representants municipals expliquen als assistents els treballs fets al passeig | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El passeig de la Boca de la Mina s'ha obert aquest diumenge a la ciutadania amb una visita amb veïns i veïnes de l’entorn del passeig, i a la qual també s’ha convidat representants de les associacions de veïns de la ciutat. L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la regidora d’Urbanisme i Mobilitat, Marina Berasategui, han explicat als assistents els treballs d'un projecte amb el qual la ciutat recupera un espai de gran valor natural, patrimonial i sentimental. Els han acompanyat la vicealcaldessa i diversos regidors i regidores del govern i de l'oposició, així com també tècnics municipals.

Com ha destacat l'alcalde, amb la intervenció "hem volgut mantenir el caràcter emblemàtic del passeig, un espai natural de gran valor sentimental que a partir d'avui incorporem com un actiu valuosíssim que la ciutat posa a disposició de tots els reusencs i reusenques i de les persones que ens visiten", i ha remarcat la importància que la ciutadania el gaudeixi, el cuidi i el preservi. Per la seva part, la regidora d'Urbanisme ha volgut destacar la qualitat d'una intervenció que "ha posat en valor els elements que singularitzen el passeig i els ha potenciat per tornar a convertir la Boca de la Mina en un espai de referència de la memòria col·lectiva".

Aquest diumenge, doncs, el passeig de la Boca de la Mina ha quedat definitivament obert al públic una vegada completada la primera fase de les obres de la intervenció integral. Pel que fa al Parc de les Olors, es manté encara tancat per consolidar la plantació d’espècies vegetals. I pel que fa al Jardí Agrari, inclòs en la segona fase del projecte, els treballs van avançant d’acord amb el calendari previst.

El passeig

L’actuació urbanística ha consistit en el condicionament del passeig, que manté el caràcter natural de l’espai, la millora de les condicions de drenatge, il·luminació i seguretat, la recuperació d'elements de valor històric i l'accessibilitat. Destaquen  actuacions com el corredor preferent per a vianants, on s'ha delimitat l’espai preferent per a vianants i persones amb mobilitat reduïda o necessitats especials amb un paviment de maó tradicional. El maó, amb diferents aplicacions, és recurrent al llarg del passeig: mobiliari urbà, delimitació de zones, plafons amb elements de senyalització, etc; l’avinguda del Comerç, on s'ha reordenat l’accés al passeig des de l’avinguda del Comerç per crear una zona d’acollida i benvinguda; el pla d’arbrat i jardineria, en què s'ha preservat el caràcter emblemàtic del passeig arbrat amb plataners i s'han definit noves àrees d'enjardinament i la creació de la plaça de M. Àngels Ollé, com a lloc de referència i de trobada que organitza al seu voltant la relació amb els diferents espais del passeig.

Al llarg del recorregut, s'han senyalitzat els diferents punts d'interès amb plafons informatius que inclouen uns codis QR que permeten aprofundir en el contingut i conèixer detalls de passat i present, a més de material audiovisual complementari, amb versions en diferents idiomes. Tota la informació es pot consultar al web https://bocadelamina.reus.cat/.

Activitats d’obertura

Les restriccions en matèria de seguretat a causa de la pandèmia han desaconsellat l’organització d’esdeveniments de gran convocatòria i s’ha optat per programar activitats de petit format per donar a conèixer els treballs que s’han dut a terme i fer el primer tast de les activitats que s’han creat al voltant del passeig. Així, del 5 al 9 de juliol, de les 6 de la tarda a les 9 del vespre, s’instal·larà a la plaça M. Àngels Ollé un punt informatiu per donar a conèixer les tres rutes saludables que s’han dissenyat al voltant del passeig, i el dia 8 es farà la presentació als centres educatius de la ciutat de les guies didàctiques sobre el passeig que s’han elaborat a propòsit de les rutes culturals i les rutes de l’aigua.

Cofinançat pels fons Feder

L'Ajuntament de Reus va adjudicar les obres del projecte de millora i recuperació del Passeig de la Boca de la Mina a l'empresa Valoriza Servicios Ambientales SA per un import total de 2.051.407,36 euros. La licitació es va dividir en dos lots, un amb les obres del passeig de la Boca de la Mina (adjudicat per 1.562.862,35 euros), i el segon amb les obres del Parc de les Olors (488.545,01 euros). El projecte de millora i recuperació de la Mina té una segona fase, la construcció del Jardí Agrari, que es va adjudicar a la UTE Accions Boca de la Mina (Acciona Medio Ambiente SA – Acciona Construcción SA) per un import de 757.313,70 euros.
El 50% de l'objecte dels contractes és cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: