Laboral

Els treballadors en ERTO poden sol·licitar ajudes d'entre 600 i 700 euros a partir de dilluns

Empresa i Treball calcula que la mesura beneficiarà entre 80.000 i 100.000 persones que rebran un pagament únic

per Reusdigital.cat, Reus | 4 de juliol de 2021 a les 13:42 |
Imatge d'un rètol d'una oficia del SOC a Catalunya | acn
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els treballadors en ERTO i amb contracte fix discontinu podran sol·licitar a partir d'aquest dilluns i fins al 15 de juliol ajudes d'entre 600 i 700 euros. Segons un comunicat d'Empresa i Treball, la línia, dotada amb 60 milions d'euros, preveu beneficiar entre 80.000 i 100.000 persones que rebran un pagament únic. Als ajuts hi podran optar les persones residents a Catalunya afectades per un ERTO entre l'1 de gener i el 31 de maig d'enguany o que hagin estat beneficiàries de la prestació extraordinària per ser fixes discontínues com a mínim un dia del mes de maig del 2021. Per accedir als ajuts només caldrà inscriure's al registre habilitat al web del SOC i per fer aquest tràmit no serà necessària la signatura electrònica.
 
L'ordre d'inscripció no determinarà la preferència en l'atorgament de l'ajut, que serà de 600 euros si s'ha estat fins a 90 dies en ERTO i de 700 euros si són més.

L'objectiu d'aquesta línia és complementar la pèrdua de poder adquisitiu de les persones amb menys ingressos afectades per un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació a conseqüència de la suspensió total o parcial dels seus contractes a causa de les mesures preses davant la Covid.19. En el cas de les persones amb un contracte fix discontinu l'ajut permetrà alleugerir un col·lectiu molt afectat per la crisi, ja que, habitualment, es dediquen a activitats estacionals en el sector serveis.

El pressupost total d'aquest fons extraordinari per a persones en ERTO i contractes fixes discontinus és de 60 milions d'euros i dona continuïtat i reforça un primer paquet específic d'ajudes per aquest col·lectiu que el Govern va posar en marxa el passat mes de març.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: