ARTS ESCÈNIQUES

Prosceni Reddis Bartrina: un cicle de converses amb creadors i artistes

La primera edició se celebrarà entre els mesos de setembre de 2021 i d'abril de 2022, sota el subtítol "Trajectòries"

per Alba Cartanyà, Reus, Catalunya | 1 de juliol de 2021 a les 11:48 |
Una imatge de la roda de premsa de presentació | Alba Cartanyà
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La iniciativa Prosceni Reddis Bartrina veurà la llum aquest setembre. Es tracta d'un cicle de converses amb persones relacionades amb les arts escèniques i vinculades d'alguna manera a la ciutat de Reus. 

Aquest dijous 1 de juliol al matí, el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, la presidenta de la Fundació Privada Reddis, Carme Buixeda, i el coordinador del projecte, Xavier Filella, l'han presentat al Teatre Bartrina. 

Concretament, estan previstes cinc converses amb destacats creadors i artistes del món de les arts escèniques: cinema, teatre, dansa, música... que tenen un abast nacional i estan relacionats d'alguna manera amb la ciutat de Reus o amb alguna de les seves institucions o entitats. Les trobades seran conduïdes per un especialista o coneixedor de la trajectòria del convidat. 

Aquesta primera edició, que se celebrarà entre els mesos de setembre de 2021 i abril de 2022, porta el subtítol de "Trajectòries", ja que es tracta de personalitats de llarga durada amb molts reconeixements: el dissenyador de so i tècnic de postproducció de cinema Oriol Tarragó, el director teatral Lluís Pasqual, l'actor Jordi Bosch, la ballarina i coreògrafa Jone San Martín i, finalment, el pianista i director d'orquestra Miquel Ortega. Totes les converses són gratuïtes i estan obertes a tots els públics. 

La voluntat de la Fundació Reddis és que aquest projecte esdevingui una programació regular de la Fundació (com, per exemple, el ja consolidat cicle de conferències pedagògiques Educar Avui), de manera que es pugui realitzar un cicle cada any portant més personalitats vinculades a les arts escèniques. 

Per la seva banda, des de la regidoria de Cultura i Política Lingüística s'ha remarcat que es tracta d'una nova proposta que afegeix més activitat cultural a la ciutat. Amb aquest projecte, la Fundació Privada Reddis vol donar el seu suport a la cultura fent un pas endavant i potenciant, així, projectes de producció pròpia buscant complicitats amb altres entitats i institucions de la ciutat que s'hi vulguin adherir.

Per aquesta primera edició compta amb la col·laboració de l'Escola de Cinema de Reus, el Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri, l'Associació de Concerts de Reus i el Teatre Bartrina.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: