1 de 10
MÓN EMPRESARIAL

Prime Steel, empresa ubicada al Port Tarragona, inverteix en maquinària làser d’alta precisió

Una imatge d'un operari amb la maquinària d'alta precisió | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus | 1 de juliol de 2021 a les 10:31 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’estratègia de diversificació del Port Tarragona mostra els seus "bons resultats" en tràfics com els siderometal·lúrgics, segons s'ha apuntat des de l'APT. En els primers cinc mesos de l’any aquest tràfic ha viscut un augment del 85,3% respecte 2020, en part gràcies als siderúrgics amb 333.981 tones mogudes.

Durant el mes de maig els siderometal·lúrgics van viure un dels augments més destacats en comparació l’any 2020 amb un creixement del 185%. El tràfic de siderometal·lúrgics al Port de Tarragona "genera activitats industrials que augmenten el valor del producte i del serveis que es presten dins del recinte portuari per part de les empreses que hi operen", s'ha apuntat.

Un exemple d’aquestes sinergies és Prime Steel, una empresa dedicada a la comercialització i distribució de productes metal·lúrgics, filial de Bemaco Steel amb seu al Regne Unit, i instal·lada al Port Tarragona des de l’any 2003. L'empresa ha adquirit aquest últim any maquinària d’alta precisió per a l’especialització de les seves tasques. Els equips de tall provinents del Regne Unit doten a la seu tarragonina de la capacitat per produir de manera "fàcil i eficient amb temps de reprogramació curts", el que permet realitzar modificacions "de manera ràpida i més rendible econòmicament", segons l'APT.

El làser és capaç de crear peces molt complexes amb "gran precisió i repetibilitat, proporcionant rendiments molt alts". 

Prime Steel compta en les seves instal·lacions del Port de Tarragona de dues naus cobertes amb un espai total de 8.000 m2 i a molt pocs metres del cantell del moll d’Aragó.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: