OBRES I MILLORES

Adjudicada la primera fase de les obres a Ca l'Agapito

Els treballs aniran a càrrec de Rècop Restauracions Arquitectòniques S. L.

per Nació Tarragona, Tarragona | 30 de juny de 2021 a les 16:48 |
Ca l'Agapito, a la plaça del Pallol de Tarragona | Google Maps
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Tarragona ha adjudicat l'execució de les obres de la primera fase de restauració de Ca l'Agapito. Aquesta convocatòria comprèn la recuperació estructural de la volta romana i restauració de la façana de la plaça del Pallol de l'edifici del beateri de Sant Domènech, dit Ca l'Agapito, a l'empresa Rècop Restauracions Arquitectòniques S.L. un cop resolta la convocatòria, a la qual s'hi havien presentat cinc empreses en total.

Aquest projecte, les obres del qual es preveu que puguin iniciar en breu, tindran una durada de 8 mesos i s'han adjudicat per 1 milions d'euros, exactament 1.031.524,13 euros IVA inclòs. El projecte compta amb una subvenció de 600.000 euros de l'1,5% Cultural. L'objectiu d'aquesta primera fase és d'una banda la rehabilitació estructural i eliminació de patologies constructives de la volta romana, tant en planta baixa com en plantes superiors; així com la consolidació estructural i restauració parcial de les diferents façanes que donen a la plaça del Pallol, donant-li una imatge de façana única i de conjunt arquitectònic, donat el seu valor històric, estètic i patrimonial.

Aquesta primera fase servirà a més, per a posar de relleu les diferents èpoques constructives presents a l'edifici: romana, medieval i barroca; així com integrar-lo en el projecte de Porta Tàrraco, com un dels espais emblemàtics a visitar quan s'arribi a la ciutat.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: