SECTOR QUÍMIC

Dow destaca la «sostenibilitat, la innovació i l’essencialitat» del sector com les «bases» del seu «Informe Públic»

per Reusdigital.cat, Reus | 30 de juny de 2021 a les 10:18 |
Una imatge de les instal·lacions de Dow Chemical | Dow Chemical
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Dow Chemical Ibérica ha publicat el seu Informe Públic referit a l’any 2020, en el qual recull les seves principals fites i resultats a l'estat. Aquest any ha cobrat una importància especial per a Dow dels seus ferms avenços en sostenibilitat i innovació, així com el fet de pertànyer a un sector designat com a “essencial” enfront la pandèmia.

“Formar part d’una indústria catalogada pel Govern de l’Estat com a essencial suposa que les nostres actuacions tenen un impacte important. Vivim en una societat que necessita de la química i em sento molt orgullós de poder dir que, des de Dow, entenem les implicacions que d’això se’n deriven. És una gran responsabilitat que hem afrontat amb la més gran de les valenties i posant sempre per davant la nostra principal prioritat: la seguretat”, ha destacat Jon Bilbao, director general de Dow per a l'estat i Portugal. ç

"Si l’activitat de Dow no s’ha aturat durant la pandèmia, tampoc no ho ha fet la seva convicció que el futur només és possible si és sostenible", s'ha indicat des de la companyia. Per això va anunciar que per a l’any 2050 vol ser neutra en emissions de CO2; que per al 2030 haurà recollit, reutilitzat o reciclat un milió de tones mètriques de plàstic i que, per al 2035, el 100% dels seus productes destinats a aplicacions d’envàs i embalatge seran reutilitzables o reciclables.

Per complir amb aquestes metes es necessita inversions en innovació sostenible, com és el cas del nou Centre d’Innovació de Pack Studios de La Canonja-Tarragona, inaugurat l’any 2020. Un centre que és estendard i exemple del que seran els plàstics del futur: sostenibles i amb un clar enfoc en l’economia circular. D’igual manera, són necessàries inversions en les pròpies instal·lacions, com són els 32 milions de dòlars que Dow ha destinat a projectes de millora associats amb la seguretat i la fiabilitat de les unitats de producció a Espanya.

Així mateix, la companyia "no ha escatimat esforços per superar les adversitats d’un entorn econòmic summament volàtil, en el qual ha vist com es veien reforçats els negocis més vinculats als sectors de l’alimentació i la higiene, especialment en els moments més crítics de la pandèmia", s'ha apuntat en un comunicat. “Ens preparem per afrontar un futur que planteja importants desafiaments per a tot el sector químic, com la descarbonització de la nostra indústria i la reducció de la petjada de carboni, l’economia circular del plàstic, les xarxes tancades o la transició energètica. I ho fem amb responsabilitat, energia i lideratge; sabent que cada dia dona un pas més en el seu propòsit de ser l’empresa de ciència dels materials més innovadora, centrada en el client, inclusiva i sostenible del món”, ha expressat Ignasi Cañagueral, director del Complex Industrial de Dow a Tarragona.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: