POLÍTICA

Serveis Socials serà per a la CUP

El govern de Tarragona posiciona Jordi Fortuny (ERC) com a primer tinent d'alcalde en la reorganització de l'executiu

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 29 de juny de 2021 a les 12:07 |
Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Tarragona | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'ampliació del govern municipal de Tarragona no estava tancada del tot. La marxa a l'oposició de Carla Aguilar (En Comú Podem) va deixar un forat a l'Ajuntament de Tarragona i els nous socis de govern (ERC, Junts i CUP) havien de repartir-se encara les responsabilitats d'Aguilar: Serveis socials, LGBTIQ i Feminismes, Benestar Animal, Capacitats Diverses, Participació, Immigració, Centres Cívics, Hotel d'Entitats, Llar de Jubilats i el Consell de la Gent Gran.

Un dels problemes endèmics del govern fins fa poques setmanes era precisament l'acumulació d'àrees en poques mans i Carla Aguilar, com a primera tinent d'alcalde, n'era un dels puntals en un cartipàs que es va avançar el passat 16 de juny. Segons ha publicat el Diari de Tarragona i han confirmat fonts municipals, Serveis socials (l'àrea més important que tenia la regidora dels Comuns serà gestionada per la CUP).

Concretament, per Inés Solé, acabada d'entrar al consistori en substitució de Laia Estrada i que ja gestiona a més les àrees de Cultura i Festes.

ERC recorda que els comuns es van comprometre a debatre la incorporació de Junts i ho van evitar fins que la direcció nacional no ho va imposar La resta estan repartides entre regidores republicanes i de Junts per Tarragona.

Així, doncs, Cinta Pastó (encarregada de Domini Públic) assumeix Salut Pública i també LGBTIQ i Feminismes. Paula Varas (que porta Consell de Districtes, Nova Ciutadania, entre d'altres) es fa càrrec de Participació, Immigració, Centres Cívics i Hotel d'Entitats. Una altra regidora d'ERC, María José López, assumeix les Llars de Jubilats i el Consell de la Gent Gran, a banda de les que ja tenia d'Esports i Relacions amb entitats.

Finalment, Elvira Vidal (JxTgn), gestionarà Benestar Animal i Capacitats Diverses. La reorganització del govern és completa: no tan sols s'han repartit les àrees que quedaven sinó que també hi ha canvis en les tinences d'alcaldia.

Canvis en les tinences d'alcaldia

N'hi ha vuit, com en l'anterior etapa, però alguns pugen. És el cas de Jordi Fortuny, que passa a ser primer tinent d'alcalde. Cristina Guzmán serà la segona, el tercer Xavier Puig, la quarta Paula Varas, la cinquena Eva Miguel, la sisena María José López, la setena Elvira Vidal i el vuitè Manel Castaño. L'únic que queda per conèixer és quines modificacions es produiran a les empreses municipals i als organismes autònoms.

D'una banda, és previsible que, com ho feia Carla Aguilar, Inés Solé sigui la nova presidenta de l'Institut Municipal de Serveis Socials. També es podrien donar més intercanvis tenint en compte que tant Elvira Vidal com María José López han estat nomenades responsables de dues grans àrees com ara Desenvolupament Econòmic i Ciutadania.

Per ara, però, caldrà esperar, ja que aquestes modificacions necessiten el suport del plenari, en el qual el govern actual no hi té cap majoria. Carla Aguilar, en el darrer ple, ja va advertir que no facilitaria cap passa per facilitar l'entrada de Junts i la CUP.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: