MEMÒRIA HISTÒRICA

Tarragona recorda el 210è aniversari del setge francès

Ajuntament i entitats han participat del tradicional acte d'homenatge als caiguts

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 28 de juny de 2021 a les 22:29 |
La Rambla Nova de Tarragona ha acollit l'acte de record al 210è aniversari del setge a la ciutat | Josep M. Llauradó
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest 2021 fa 210 anys des que Tarragona va patir un setge durant la guerra del francès. La ciutat va veure reduïda dràsticament la seva població en un conflicte bèl·lic que es va cobrar prop de 5.000 vides després de més de cinquanta dies de setge.

Es tracta d'un dels fets històrics més rellevants de la ciutat i així es recorda cada any a l'Estàtua als Herois de 1811, a la Rambla Nova, en un acte institucional que compta amb la participació de diverses entitats de la societat civil. L'acte és organitzat per l'Associació Setge de Tarragona 1811 i compta amb el grup de recreació històrica 1800 i Milícies Urbanes de Tarragona.

El regidor i portaveu del govern Manel Castaño ha insistit en la necessitat rememorar aquests esdeveniments per tal que no tornin a succeir. També la resta d'intervencions han anat en aquest sentit i en assenyalar l'estat lamentable en què va quedar la ciutat després del conflicte.

A més de les intervencions d'entitats i l'Ajuntament, s'ha pogut escoltar el discurs del general Senén de Contreras, governador militar de Tarragona i que va comandar les tropes espanyoles per evitar la rendició -al final, inevitable- de la ciutat. A banda dels participants, diversos vianants han escoltat atentament els parlaments.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: