LLEURE

Activitats d’estiu del Parc Natural del Montsant

El cicle d’activitats comença el 3 de juliol amb esdeveniments a Ulldemolins i La Morera de Montsant

per Reusdigital.cat, Reus | 28 de juny de 2021 a les 16:46 |
El parc acull activitats diverses a l'estiu | Gencat.cat
El Departament de Territori ha fet pública l’agenda d’activitats d’aquest estiu per al Parc Natural de Montsant. El calendari organitza els primers esdeveniments a partir d’aquest cap de setmana, 3 i 4 de juliol. Les activitats que donaran el tret de sortida són una xerrada i excursió que tractarà els usos del sílex en el passat a Ulldemolins i una escolta nocturna de les aus per tot el parc natural.

Aquestes activitats, que són gratuïtes, necessiten inscripció prèvia. El cicle d’activitats s’estendrà durant els tres mesos d’estiu, en què hi haurà un ventall ampli d’activitats per a tots els gustos i públics. Des del 10 de juliol al 12 de setembre, la Cartoixa d’Escaladei acollirà la mostra artística Scala Terrae de Marta Ricart. L’altra activitat que serà transversal serà l’exposició El cel nocturn de Montsant i Prades. La mostra fotogràfica es farà a la seu del Parc Natural del Montsant des del 5 de juliol al 12 d’octubre.

Diferents municipis prioratins acolliran durant l’estiu l’exposició itinerant La feina que no es pot deixar. Pastors a Montsant. Cabacés, Cornudella de Montsant, Ulldemolins i Margalef seran les seus d’aquesta mostra itinerant. Les altres activitats que destaquen són un passeig espiritual per la Cartoixa, el 27 d’agost; l’observació de planetes i altres cossos de l’espai a Torroja del Priorat, el 13 d’agost; o un passeig amb rucs per Cabecés, el 4 de setembre.

Des del Departament de Territori també recorden que aquest estiu romandran tancades algunes barbacoes situades al Parc Natural del Montsant per no complir amb el decret de prevenció d’incendis.

Aquestes barbacoes seran les de Margalef a l’ermita de Sant Salvador i a l’embassament, la de Sant Joan del Codolar de Cornudella de Montsant i les de La Figuera a Sant Pau i a la Font Vella.

Activitats d'estiu 2021 / Parc Natural de Montsant
Participació