SERVEIS

L'Associació de Voluntaris de Protecció civil trasllada la seva seu al camí de Riudoms

L'Ajuntament ha aprovat el projecte que contempla actuacions per un import de 235.000 euros

per Reusdigital.cat, 28 de juny de 2021 a les 10:42 |
Futura seu de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Reus | Ajuntament de Reus
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Reus ha aprovat el projecte per adequar una nau situada al camí de Riudoms per transformar-la en la nova seu de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de la ciutat.

L'entitat ocupa actualment un local al carrer de Sant Carles i Sant Josep, al mateix barri del Carme, però amb limitacions d'espai; fet que ha de motivar la cerca d'un nou local on desenvolupar les tasques amb més eficiència i comoditat. El projecte s'emmarca en el pla d'inversions municipal, i preveu actuacions per un import de 235.000 euros.

La regidora de Seguretat, Convivència i Civisme, ​Dolors Vázquez, assegura que "els voluntaris de Protecció Civil estan fent una gran tasca des de fa molts anys, i s'han convertit en col·laboradors necessaris de la Guàrdia Urbana. Per tal que continuïn desenvolupant la seva tasca amb l'excel·lència demostrada fins ara cal que disposin dels mitjans adequats. La nova seu hi contribuirà i els ha de permetre continuar incrementant la plantilla com hi han fet en els darrers anys".

L'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Reus han participat en el disseny del futur equipament, per tal que responguin a les necessitats. Així, els representants de l'entitat, en col·laboració amb la Guàrdia Urbana, van fer arribar als serveis tècnics d'Arquitectura un llistat de les necessitats que defineix la relació de dependències, vestidors, serveis higiènics, etc. que caldrà disposar en la nova seu, que sha utilitzat com a programa de necessitats del projecte.

La nau, construïda l'any 2001, actualment està ocupada pels serveis municipals de Medi Ambient i s'utilitza com a magatzem de material necessari per a les seves tasques. El projecte preveu construir un forjat que dividirà la nau en dues plantes: baixa i primera. Una escala comunicarà les dues plantes i també es farà la previsió d'espai per instal·lar-hi un ascensor. La planta baixa servirà de magatzem i aparcament. També s'hi construirà un vestidor adaptat amb dutxa, lavabo i inodor, i una sala annexa. A la planta primera s'hi construirà un vestidor per homes i un per a dones. També dos serveis higiènics i una sala polivalent. La resta de la planta superior quedarà diàfan, ara per ara sense ús, a l'espera de noves necessitats i assignació de pressupost. Finalment, es renovaran les instal·lacions elèctriques, de sanejament, de fontaneria, de climatització i de ventilació; i es protegirà l'edifici contra incendis.

La cessió de la seu a l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Reus està recollida en conveni signat amb l'Ajuntament, renovat l'any passat. El document regula la col·laboració dels voluntaris com un recurs de la ciutat en el desenvolupament de les funcions de protecció civil, en comunicació, coneixement i coordinació de la Guàrdia Urbana i dels Serveis d'Emergències i Protecció Civil de l'Ajuntament. L'associació de voluntaris està preparada per actuar en casos de grans esdeveniments, accidents, incendis i simulacres, i té un paper reservat en els plans d'emergència municipals.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: