SUCCESSOS

Es mor l'intern que va denunciar un funcionari de Mas d'Enric

El sindicat CSIF va protestar per l'expedient interposat contra el treballador per part del Departament de Justícia

per Nació Tarragona, Tarragona | 28 de juny de 2021 a les 10:24 |
Alguns treballadors, el passat dia 9 davant del Centre Penitenciari de Mas d'Enric | Josep M. Llauradó
Mohamed Choulli el Hosni, un pres intern fins fa poc al Centre Penitenciari de Mas d'Enric, s'ha mort aquest cap de setmana al centre de Puig de les Basses, on havia estat traslladat recentment. L'home, que havia denunciat maltractaments per part d'un funcionari del centre del Catllar, era conegut també per la seva faceta musical, ja que penjava vídeos a Youtube amb les seves cançons.

Segons ha sortit publicat, l'home es va morir al centre de Figueres arran d'un incendi provocat per ell mateix i que va deixar dos ferits més. La víctima complia condemna de 13 anys i 22 mesos per robatoris amb violència, pena que hagués liquidat el 7 de novembre de 2024.

Es tracta de l'home que va denunciar un funcionari de Mas d'Enric i que va provocar que expedientessin el treballador. Precisament el passat dia 9 de juny part de la plantilla va protestar contra la mesura del Departament de Justícia. A l'abril es va fer definitiu un expedient que suposa una infracció "greu" amb suspensió de sou i feina durant dues o tres setmanes.

En aquella protesta assenyalaven la manca de formació per afrontar situacions conflictives amb els interns. El Hosni va néixer al Marroc, però es va criar a Catalunya. Després de passar per Quatre Camins, Brians 1, Brians 2 i Lledoners, va acabar trepitjant Mas d'Enric, per després traslladar-lo a Puig de les Basses.

El Centre Irídia el va ajudar a què presentés una denúncia a la fiscalia de Tarragona per presumptes delictes de lesions, amenaces i coaccions al centre del Catllar. Fins i tot el cas va arribar al Síndic de Greuges, que va demanar informació específica sobre aquest pres.

També l'Observatori del Sistema Penal i Drets Humans ha posat en dubte la versió oficial, que assenyala que el mateix pres hauria calat foc a la cel·la. L'home ja es va intentar suïcidar en una ocasió, alhora que no van ser poques les ocasions en què denunciava patir discriminació per part del cos funcionarial.
Participació