PLATGES

Cambrils aposta per un abalisament marítim «més sostenible» a les seves platges

per Reusdigital.cat, Reus | 25 de juny de 2021 a les 16:14 |
Posidònia al fons marítim | Ajuntament de Cambrils
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El litoral cambrilenc ja compta amb tot l'abalisament marítim instal·lat a les seves platges. El nou contracte compta, per un costat, amb els serveis d'abalisament marítim a les platges del terme i, per l'altre, amb l'inspecció de l'estat de les fanerògames marines de tot el litoral, per una millor preservació del medi.

El regidor de Medi Ambient, Lluís Abella, ha explicat que, amb aquest nou contracte d'abalisament marítim amb encoratges ecològics, "Cambrils avança en l'objectiu del govern de preservar i regenerar les praderies de posidònia existents al litoral". A més, el regidor ha afirmat que "en el futur aquest entorn es podria convertir en un nou atractiu turístic que fomenti el respecte al medi ambient i posi en valor la riquesa dels ecosistemes marins".

Així mateix, el contracte amb l'empresa adjudicatària SEALAND, estableix la instal·lació de biòtops per a l'ancoratge de les boies del circuit de natació de la platja del Cavet. Aquest sistema "permetrà la proliferació i cura del medi d'una zona on actualment hi ha una important reserva de praderia marina", segons el consistori. En la mateixa licitació, en un segon lot, també s'ha adjudicat la inspecció de la instal·lació de tots els sistemes d'abalisament que s'instal·len durant la temporada de bany, al llarg del litoral de Cambrils. L'adjudicatari d'aquest servei de seguiment i control és l'empresa D-NOTA.

Aquests nous contractes són una continuació del projecte per desenvolupar accions de restauració de fauna invertebrada marina i la posidònia oceànica davant la platja del Cavet, que es va engegar l'any passat gràcies a un acord entre l'Ajuntament de Cambrils i la Universitat Rovira i Virgili (URV).

Aquestes plantes marines "juguen un paper clau en els cicles biològics marins, proporcionant un espai per la reproducció de les espècies marines. A més, han demostrat ser útils contra el canvi climàtic, amb una gran capacitat per fixar el CO2 atmosfèric. Els prats de posidònia són ecosistemes comparables als esculls de corall dels mars tropicals i produeixen més oxigen per superfície que els boscos tropicals", s'ha apuntat per part de fonts municipals.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: