1 de 10
SANT PERE 2021

El Ball de Dames i Vells s'imposa a la pluja

La peça teatral s'ha representat a La Palma

El Ball de Dames i Vells a La Palma | Alba Cartanyà
per Alba Cartanyà, Reus | 26 de juny de 2021 a les 19:30 |
Aquest article es va publicar originalment el 26 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Palma ha estat l'escenari del Ball de Dames i Vells d'enguany, a càrrec de la companyia La Gata Borda. Tot i la pluja present gairebé tota l'estona, la peça de teatre de carrer ha arrancat somriures i rialles als assistents d'aquest dissabte a la tarda.
 

Qüestions relacionades amb la pandèmia (les mascaretes, les mesures de seguretat, les vacunes...) han centrat gran part de l'espectacle. Els versots, carregats de sàtira política i social, també han fet al·lusió a temes generals, com el Rei Emèrit o el procés independentista, i a temes locals, com la obertura de diferents Mercadona a la ciutat, el tancament del Bravium o la llamborda robada del Mercadal. 
 

Els inicis del Ball de Dames i Vells de Reus es remunten a l'any 1533, i es va representar fins a finals del segle XIX. No va ser fins a l'any 2009, que la companyia teatral La Gata Borda va recuperar aquesta tradició i va decidir portar-la a cada festa major de Sant Pere.
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: