AGRICULTURA

El 50% de les hectàrees de la DOQ Priorat fan front a la Lobesia Botrana amb la tècnica de la confusió sexual

Els resultats obtinguts són més bons que els de la lluita tradicional amb insecticides

per Reusdigital.cat, 23 de juny de 2021 a les 13:47 |
Imatge d'arxiu de la verema | DOQ Priorat
Preservar l'entorn natural i garantir la protecció de les vinyes i dels seus fruits són les prioritats amb què treballa el Consell Regulador de la DOQ Priorat que, des de l'any 2013, ofereix suport i assessorament en la tècnica de la confusió sexual per fer front a la Lobesia Botrana.

Des del 2013, que es comptava amb 100 hectàrees, fins a l'actualitat el nombre d'hectàrees tractades amb la tècnica de la confusió sexual ha anat creixent fins a situar-se, en la present collita, en gairebé el 50% de les 2100 hectàrees de cultiu de vinya que hi ha a les viles de la DOQ Priorat.

La tècnica de l'ADV de la DOQ Priorat és l'encarregada d'assessorar i donar suport a les viticultores i els viticultors en l'aplicació del tractament per a fer front a la Lobesia Botrana. Els resultats obtinguts amb la tècnica de la confusió sexual són, en general, molt bons i fins i tot superiors als de la lluita tradicional amb insecticides. Aquest mètode, a més, necessita controls i observacions en camp sobre l'evolució de la plaga, una tasca que és desenvolupada des de l'ADV de la DOQ Priorat.

A la DOQ Priorat, el tractament de confusió sexual contra la Lobesia Botrana es realitza de manera diferenciada en tres zones, definides segons l'emplaçament de les finques, la seva orientació i la climatologia per garantir, d'aquesta manera, que el tractament es desenvolupi amb la major eficàcia.

La comissió de Viticultura del Consell Regulador de la DOQ Priorat treballa en la definició dels objectius tècnics i culturals que permetin realitzar tractaments a la vinya d'una manera harmònica amb l'entorn. L'aposta per la sostenibilitat és una de les prioritats de l'equip format per viticultors, cellers i tècnics del Consell Regulador de la DOQ Priorat.
Participació