1 de 10
PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Un centenar de famílies decideixen com han de ser les zones de lleure del Mas Bertran

Una zona de lleure del Mas Bertran | Cedida
per ReusDigital, Reus | 22 de juny de 2021 a les 14:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
A través d’un procés participatiu, els veïns del Mas Bertran han decidit com volen que siguin les seves zones de lleure comunes. Aquest mes de juny han inaugurat les obres que han dotat els seus carrers de diferents equipaments. L’actuació és fruit d’un procés participatiu en el qual van prendre part 98 famílies.

Poc abans de l’inici de la pandèmia, des de Redessa es van promoure enquestes per saber el grau de satisfacció de les persones residents i sobre l’interès a generar activitats en les zones comunitàries d’aquelles promocions que disposen d’espais amplis comunitaris.

Els resultats van posar de manifest que "les famílies tenen un alt grau de satisfacció i que a l’hora de triar activitats per les zones comunes, es decanten per les relacionades amb l’esport, els jocs infantils i les vinculades amb la salut".

La regidora d’Economia, Coneixement i Habitatge i consellera delegada de Redessa, Teresa Pallarès, ha explicar que “amb aquesta iniciativa de Redessa, volem treballar la millora de la qualitat de vida en les promocions d’Habitatge de Protecció Oficial (HPO), fent de les zones comunitàries un espai atractiu, útil, adaptat a les diverses situacions i edats, perquè suposin una extensió de les llars i tothom les pugui gaudir”.

Les primeres actuacions resultades d’aquest procés ja s’han dut a terme i consten de la pavimentació de part de la zona de terra del davant dels patis del Mas Bertran, la instal·lació d’una pista de petanca, un sorral per als més petits i unes taules de pícnic.

Després de l’estiu es continuarà treballant en l’enjardinament i en el disseny de diversos espais d’ombra per fomentar la trobada entre veïns i en la creació d’un espai d'hort urbà. Al procés participatiu hi van participar veïns de totes les edats, des dels més grans fins als infants.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: