INFRAESTRUCTURES

El projecte del centre cívic Gregal contempla una nova plaça entre els carrers de Castellvell i de Gaudí

Amb un pressupost de 2 milions d'euros, la construcció està prevista per al 2022

per Adrià de las Heras, 22 de juny de 2021 a les 12:45 |
Imatge virtual del futur centre cívic Gregal | Ajuntament de Reus
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dimarts 22 de juny s'ha presentat el projecte bàsic per la construcció del nou centre cívic Gregal, que s'ubicarà a una nau d'ús municipal del carrer Castellvell. El projecte, que aviat s'obrirà a licitació per elaborar-ne el projecte executiu, permetrà que l'àrea del nord-est de la ciutat disposi de centre cívic.

En aquest sentit, tal com explicava la regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, és una acció prevista al PAM perquè s'havia detectat que "la xarxa de centres cívics no cobria totes les àrees de la ciutat". Aquesta construcció està projectada pel 2022 i es preveu que costi 2 milions d'euros al pressupost municipal.

Una de les accions més destacades del projecte és la construcció d'una plaça a l'encreuament dels carrers Gaudí i Castellvell, a la vora del nou centre cívic Gregal. Tot plegat amb l'objectiu de "pacificar la circulació viària de la zona" i de "prioritzar l'activitat peatonal", segons l'arquitecte municipal Gabriel Bosques.

Pel que fa a l'edifici utilitzat, que ara és un magatzem municipal on es guarden els passos de Setmana Santa, el projecte preveu posar en valor l'aspecte exterior de l'edifici. 

Anteriorment, havia sigut un magatzem de vi, i ara es vol remarcar el seu passat. A l'interior l'espai es dividirà en dos pisos i disposarà d'una cafeteria que donarà servei tant al centre cívic com al barri. L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha volgut destacar la importància del projecte perquè permet "avançar en el desplegament de la xarxa de centres cívics de la ciutat". De fet aquests dies se celebrarà el 10è aniversari de l'última obertura d'un centre cívic a la ciutat, el del Carme.

Procés participatiu

La regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals va recollir l'opinió de més de 300 persones en les diferents fases del procés participatiu per al disseny del futur Centre Cívic Gregal: proximitat, audiència pública i enquesta ciutadana. Els resultats s'han tingut en compte a l'hora de definir el projecte d'usos i el projecte arquitectònic del futur equipament, assegura el consistori. Un total de 296 persones han respost a l'enquesta, que tenia com objectiu detectar quines són les necessitats de la ciutadania en relació al nou centre cívic.

La regidoria va fer 10 trobades amb agents clau del territori per detectar necessitats i, alhora, acostar el projecte a les persones, entitats i col·lectius de l’àrea d’influència per tal d’explicar-ho de manera propera, generar diàleg i reflexions entre l'administració i la ciutadania i recollir aportacions.

El procés participatiu ha comptat també amb una audiència pública oberta al conjunt de la ciutadania, d'acord a la doble vocació dels centres cívics municipals: ser equipaments de referència de barri per als veïns d'una zona determinada, i ser equipaments de ciutat, amb una certa especialització de serveis a l'abast del conjunt de la ciutadania.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: