ENSENYAMENT

L’Escola de música El Morell recupera els concerts d’estiu

Un dels concerts del centre | Cedida
per Reusdigital.cat, El Morell | 21 de juny de 2021 a les 16:47 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Escola de música El Morell ha superat, aquest curs, un repte majúscul: seguir amb la seva formació habitual fent front a totes les restriccions que ha comportat la Covid-19. Del 8 al 10 de juny el Teatre Auditori del municipi es va omplir de la música que va oferir tot l’alumnat de l’escola, posant de manifest que les classes online o altres entrebancs que hi hagi pogut haver no han estat un impediment a l’hora d’aprendre i, arribats al final de la temporada, ensenyar-ho al públic.

El primer concert el van protagonitzar els Ventacordes, els Picatecles, la Red Bek i una part de l’alumnat de tallers que van tocar piano, violoncel, violí, viola i flauta travessera. Al final, a més, es van lliurar els diplomes a totes aquelles persones que han acabat el nivell de Tallers.

El segon concert és el que normalment es fa a l’escola i a porta tancada, ja que hi intervé l’alumnat adult i s’acompanya d’un petit sopar, de manera que tothom toca d’una forma més informal i relaxada. Enguany, tot i fer-se també a porta tancada, es va traslladar també al Teatre Auditori, i hi van actuar també les noies del cor femení Les Pit-Roig. Una iniciativa creada l’any passat i que resta oberta per qui en vulgui formar part.

La tercera actuació va ser El meu primer concert, una audició dels alumnes d’iniciació 2, que tenen set anys, i que habitualment es fa a la primavera i en una sala del Centre de Serveis per a la Gent Gran. En aquest cas es va fer també al Teatre Auditori, i va esdevenir ben especial per aquest alumnat que tot just ha començat a tocar un instrument. S’hi van poder escoltar guitarra, flauta travessera, piano, gralla, violoncel i percussió. El quart concert va ser el centrat en els Pizzicats, els Martinets, l’orquestra de cambra, els Mussols i una altra part de l’alumnat de tallers, que van tocar piano, viola, gralla i percussió). En acabar l’actuació, es van lliurar els diplomes als tres alumnes que enguany ha acabat el nivell elemental.

I ja per acabar, en el cinquè concert, van prendre el relleu els alumnes de piano. Una actuació molt especial, que només es fa al juny i té com a element central un piano de cua.

Des de l’escola fan un balanç molt positiu del curs, tot i que “ha estat complex pels períodes de confinament i classes telemàtiques”. Malgrat tot, “l'alumnat ha fet una bona tasca i el professorat s'ha esforçat al màxim per a poder oferir aquests concerts amb la màxima qualitat”.

Les preinscripcions al centre tindran lloc del 28 de juny al 2 de juliol amb cita prèvia (cal escriure a escolademusica@morell.altanet.org). Les matriculacions es faran del 5 al 16 de juliol.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: