1 de 10
CINEMA

La Rambla de l'art de Cambrils tanca uns dies com a protesta per la «manca de suport» del consistori

Des de la sala demanen una bonificació del cànon que es paga, en haver hagut de tancar durant el període de restriccions

Exterior del cinema Rambla de l'art de Cambrils | Cedida
per Reusdigital.cat, Cambrils | 21 de juny de 2021 a les 13:10 |
Aquest article es va publicar originalment el 21 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El cinema Rambla de l'art de Cambrils ha anunciat aquest migdia de dilluns que tancarà una setmana (del 25 de juny a l'1 de juliol) com a protesta per la "manca de suport" de l'administració local. A través d'un comunicat, des de la sala s'ha exposat que "des de que vam obrir, hem fet cinema tots els dies de l'any a excepció dels dies del tancament obligats per l'administració, resultat de la pandèmia de la Covid-19". El motiu de la protesta, segons sembla, és que no s'ha donat resposta a la sol·licitud de l'equipament per bonificar-se el cànon que ha de pagar aquest. 

Tot i haver pogut tornar a obrir un cop han quedat enrere les restriccions més dures, des del cinema s'ha inicat que en aquest temps "els ingressos han estat molt més baixos del que seria necessari per cobrir les despeses corrents". "Gràcies a les ajudes de la Generalitat, la Diputació de Tarragona i el ICAA, hem pogut passat aquest període tan complicat per les sales", s'ha subratllat.

"Totes les administracions han ajudat el sector del cinema i els estem molt agraïts, però no podem dir el mateix del suport municipal de Cambrils", s'ha apuntat, ja que "tot i la nostra insistència, el consistori ni s'ha dignat a contestar les sol·licitud de bonificació del cànon que ha de pagar el cinema. L'únic que hem sabut, de paraula, és que no hi havia base per procedir a fer cap mena de bonificació". Per aquest motiu, s'ha conclòs, "hem decidit fer una protesta simbòlica i tancar el cinema durant una setmana", del proper 25 de juny fins a l'1 de juliol.

"El cinema Rambla de l’art-Cambrils és una concessió administrativa i, per tant, paga un cànon com si fos un lloguer. Hem demanat en reiterades ocasions i des de fa més d’un any que, aquest lloguer, se’ns bonifiqui en funció dels dies que hem hagut de tancar, tenir limitats els horaris de projecció o tenir limitats els aforaments. Considerem molt injust que l’Ajuntament de Cambrils no es faci responsable del patiment del sector cultural i que es converteixi en el propietari més exigent quan, a la vegada, està demanant als ciutadans que siguin tolerants i flexibles amb els seus propis llogaters. No és la cultura un bé essencial que s’havia de protegir?", s'ha assenyalat a la nota de premsa. 

L'impulsor de la sala cambrilenca de cinema, on també hi ha una espai d'exposicions, és l'empresari Toni Badimon. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: