1 de 10
TESTIMONIS DEL PASSAT

Trenta anys del Rock'n'Reus

Hi van actuar Terratrèmol, Tancat per defunció, Bars, Sau, Sopa de cabra, Els Pets, Tradivàrius, Nats, Lax’n’busto i Detectors

Detall de l'entrada del gran concert que es va fer a Reus fa 30 anys | Jordi Pinyol
per Jordi Pinyol, Reus, Catalunya | 22 de juny de 2021 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Fa uns dies diversos mitjans s'han fet ressò del 30è aniversari del concert dels 4 del Palau Sant Jordi amb els grups Sangtraït, Sau, Sopa de Cabra i Els Pets. Va ser un esdeveniment important, això no es pot posar en dubte. Però no va ser l'únic d'aquell any. Aquest dimarts 22 de juny s'acompleixen 30 anys del macroconcert Els 10 de Rock'n'Reus.

Vuit dies després del concert de Barcelona, el 22 de juny de 1991, la ciutat de Reus acollia un esdeveniment musical sense precedents. A l'escenari instal·lat al camp del Reddis s'hi van aplegar tres dels quatre grups del Palau i set més: Terratrèmol, Tancat per defunció, Bars, Sau, Sopa de cabra, Els Pets, Tradivàrius, Nats, Lax’n’busto i Detectors (citats per ordre d'actuació).

El fil conductor entre actuacions el portaren els actors reusencs Àngels Marcer i David Bagés fent les funcions de presentadors. Encara no s'havia post el sol i els Terratrèmol pujaven a l'escenari mentre una part del públic encara s'aplegava als accessos. Un públic que es va totalitzar en 15.000 persones.

Prop de 10 hores després, amb la sortida del sol, els Detectors posaven el punt final a una nit en què vam poder gaudir d'una bona representació de la música feta en la nostra llengua. El programa de difusió de la música en català Cops i Flames, que enguany ha complert 32 anys en antena, aleshores conduït per Josep Cartanyà i Jordi Sugranyes a l’emissora Ràdio Músic Club, va emetre un programa especial en directe, de tres hores de durada, des del mateix camp de futbol, en emissió conjunta amb altres emissores locals.

Al concert no hi van mancar alguns fets anecdòtics. Així, cal dir que inicialment s’havia previst que participessin els Kitsch de Banyoles, però van declinar la invitació i al seu lloc es va convidar el grup Terratrèmol. Tampoc va ser possible la presència dels Sangtraït per la coincidència amb un altre bolo.

En el transcurs de l’acte van sorgir alguns problemes tècnics que es van resoldre exitosament. Algun fet puntual, com va ser l’escridassada als Sopa de Cabra per part d’una minoria del públic, pel fet de cantar una cançó en castellà, fou aprofitat per alguns mitjans per intentar desacreditar el que va ser tot un èxit.

L'aleshores regidor de Cultura de l’Ajuntament de Reus, Ernest Benach, va comentar que el Rock’n’Reus s’havia gestat amb molta antelació i que, en saber-ho des de Barcelona, es van apressar a organitzar el concert del Palau, vuit dies abans, per poder ser els primers a la capital. Sens dubte, aquest esdeveniment ja forma part de la història de la música en català de tots aquests anys i restarà en la memòria col·lectiva de tota la gent que hi vam ser presents.

Alguns dels grups participants ja han desaparegut o s’han reconvertit en altres projectes, d’altres continuen actius. Han passat 30 anys i, ara per ara, no s'ha tornat a repetir cap altre concert d'aquestes característiques.
 

Una acreditació de premsa del concert Foto: Cedida per Jordi Sugranyes

 

Detall de l'entrada del gran concert que es va fer a Reus fa 30 anys Foto: Jordi Pinyol

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: