Societat

L'exposició de ceràmica de Jordi Cuixart arriba a Falset

Mostra una cinquantena de peces creades en la seva estada a la presó

per Reusdigital.cat, 20 de juny de 2021 a les 16:30 |
Imatge de la inauguració de l'exposició | Reusdigital.cat
El president d’Òmnium Priorat, Agustí Masip, la membre de la junta nacional d’Òmnium, Rosa Maria Codines i l’alcalde de Falset, Carles Brull, han inaugurat, aquest diumenge, l’exposició Jordi Cuixart des de Lledoners a la Casa de la Festa de Falset. En aquesta mostra, oberta fins al 27 de juny, es poden contemplar algunes de les peces que Cuixart ha elaborat en el taller de ceràmica de la presó de Lledoners. Una exposició que vol demostrar que l’art ha sigut una manera de trencar els murs d’una presó injusta per Jordi Cuixart.

Durant els parlaments, Agusti Masip ha destacat el simbolisme que representa aquesta mostra. Rosa Maria Codines, ha agraït que l'exposició pugui estar a la capital del Priorat i ha assenyalat que el fet que aquestes peces hagin estat creades en una presó posa de manifest que «aquest país encara no és normal». Per la seva banda, Carlos Brull, ha comentat la importància que Falset acolli aquesta mostra i ha destacat «l'humanisme i els valors democràtics de Cuixart». Durant l'acte Masip ha llegit una carta de Cuixart on explica el significat de la col·lecció.  «Des de la humilitat i la bellesa de la imperfecció, la col·lecció intenta ser el meu cant a la vida i a l'esperança», escriu Cuixart a la carta.

En la mostra també es pot contemplar la peça realitzada per l’artista i activista xinès Ai Weiwei, l’any 2018, quan va entrar a Lledoners en un acte de denúncia i solidaritat amb els presos polítics catalans en contra de la seva situació d'empresonament, i atret també pel fet que Jordi Cuixart cultivés un vessant artístic a través de la ceràmica. Quan era al taller de ceràmica conversant amb ell li va demanar que es descalcés i que deixes la seva petjada com una empremta en el fang. La peça forma part d’una campanya per commemorar els 70 anys de la Declaració Universal dels Drets Humans.
 

Algunes de les peces que es poden veure a la mostra Foto: Reusdigital.cat

Arxivat a:
Prioratdigital
Participació