TRADICIONS

La Flama del Canigó es tornarà a estendre i arribarà a més de 3.000 punts dels Països Catalans

Per primera vegada a la història la regeneració es farà al migdia perquè hi ha toc de queda a la Catalunya Nord

per Reusdigital.cat, 19 de juny de 2021 a les 13:52 |
L'encesa d'un fanalet amb la flama del Canigó | ACN
La Flama del Canigó es tornarà a estendre arreu dels Països Catalans després d'un any marcat per la pandèmia i arribarà a més de 3.000 punts. Enguany ho farà sota el lema 'La Flama es viva. Viu-la!', un missatge de resistència cultural i popular després del coronavirus. Com cada any, la Flama es renovarà al cim del Canigó, i centenars de voluntaris i equips de foc, amb l'ajuda dels Agents Rurals, la distribuiran arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes per tal d'anar encenent les fogueres de la nit de Sant Joan. Aquest any però, i per primera vegada a la història, es farà la regeneració a les 12.00 hores del 22 de juny i no a la mitjanit, ja que hi ha toc de queda nocturn a la Catalunya Nord.

Accediran al cim un grup reduït de persones en representació de tots els equips de foc.

El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha recordat que la Flama és mirall d'una societat decidida a compartir la lluita per la llengua i per l'escola catalana i a protegir els drets humans i els valors universals de llibertat i fraternitat. Òmnium ha explicat que aquest any la Flama continuarà sent un record per als presos polítics i exiliats, per reivindicar la defensa dels drets fonamentals i que tindrà també en compte el moment d'emergència social que viu el país.

Les arribades es faran garantint les mesures de seguretat i tenint en compte les restriccions per la covid.

Com cada any, el Parlament rebrà la flama el 23 de juny al migdia. La rebran la presidenta del Parlament, Laura Borràs; el membre de la Junta Directiva d’Òmnium Xavier Antich; la delegació d’Alaró de l’Obra Cultural Balear, i la presidenta d’Acció Cultural del País Valencià, Anna Oliver.

A més, a la tarda es farà un acte de cultura popular d’accés limitat a causa de la pandèmia a la plaça del Rei de Barcelona. També arreu del país cada municipi organitza la seva pròpia rebuda de la flama.
 
Participació