AGRICULTURA

La tempesta de dijous deixa danys a la vinya del Priorat

Raïm malmès en una finca del Lloar, al Priorat | ACN
per Reusdigital.cat, Priorat | 18 de juny de 2021 a les 17:53 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La tempesta de pedra i aigua que dijous a la tarda va afectar d'una forma més intensa el Berguedà, Urgell, Pla d'Urgell, Segarra, Conca de Barberà i Priorat ha deixat danys en cultius de poma, pera, cereal d'hivern -sobretot en blat i colza- i vinya, segons la primera valoració efectuada per Unió de Pagesos. 

El sindicat remarca que en molts indrets van caure entre 40 i 50 litres per metre quadrat en pocs minuts. Unió de Pagesos demana al Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural una avaluació ràpida i acurada dels danys a les explotacions afectades.

L'afectació a la Segarra podria superar el 30% en poblacions com ara Talavera i també de la Conca de Barberà com és el cas de Vallverd de Queralt, segons les primeres estimacions del sindicat. A més, els cereals ja havien estat afectats els últims mesos per la sequera, i els últims dies, per la calor intensa. Als municipis del Lloar i la Vilella Baixa, al Priorat, i en algun de la Segarra, la pedra i la pluja també van afectar la vinya.

Unió de Pagesos demana Acció Climàtica una valoració ràpida i acurada dels danys que va provocar la tempesta d'aquest dijous, a més d'un seguiment d'aquestes afectacions amb l'objectiu d'adequar la fiscalitat per a la pagesia que tributa dins del sistema de mòduls del l'IRPF fruit de la reducció d'ingressos causada pels danys i per establir mesures d'ajut en cas d'explotacions que vegin perillar la seva viabilitat pels danys ocasionats.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: