1 de 10
POLÍTICA

Suport unànime del ple a la moció socialista per potenciar el servei d’atenció emocional al jovent

També prospera una altra iniciativa del PSC, aquesta per tal que s'implanti un programa d'acollida d'animals de víctimes de violència de gènere

Tres noies es diverteixen al parc Sant Jordi de Reus, en una imatge d'arxiu | Reusdigital.cat
per Reusdigital.cat, Reus | 18 de juny de 2021 a les 16:37 |
Aquest article es va publicar originalment el 18 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
A la recta final del llarg ple d'aquest divendres s'han debatut les propostes i mocions dels grups a l'oposició. El PSC ha aconseguit el suport unànime de tots els regidors en les dues iniciatives que ha impulsat. D'una banda, per tal que Reus se sumi al programa VioPet, que acull animals de companyia de víctimes de violència de gènere; de l'altra, per potenciar el Punt d'atenció emocional al jovent de la capital del Baix Camp. 

En l'exposició de motius de la primera moció, els socialistes han indicat que "hi ha estudis que demostren que a les víctimes que tenen mascotes els costa més abandonar les seves llars i l'administració els ho ha de posar fàcil". Aprovada la mesura, els proposants han manifestat que "cal normalitzar l'acollida de les víctimes de violència de gènere amb els seus animals perquè en ambdós casos puguin abandonar el domicili on conviuen amb el seu maltractador". 

Pel que fa a la segona, els socialistes han argumentat la seva presentació "vist l’augment preocupant dels intents de suïcidi i autolesions de menors d'edat els darrers mesos, el que fa que la iniciativa cobri ara una importància especial". Des del govern, el regidor de Salut, Òscar Subirats, ha dedicat la seva intervenció a explicar les accions que es duen a terme en aquest àmbit. Ha subratllat el seu suport a la proposta del PSC tot posant de relleu la "importància de seguir ajudant aquest col·lectiu, el jovent, que també s'ha vist greument afectat per les conseqüències de la pandèmia" de la covid-19. 

Acte seguit ha estat el torn de la CUP. En aquest cas, els independentistes no han aconseguit prou vots per fer prosperar una moció que pretenia promoure un procés participatiu per "fomentar la participació ciutadana en la protecció d'espais significatius", segons la regidora Mònica Pàmies. Igualment s'ha proposat que s'establís una carta de colors, materials i estils per a les façanes del terme, a la recerca d'un conjunt harmònic. Els 15 regidors del govern hi han votat en contra, mentre que el Cs i el regidor no adscrit, Raúl Meléndez, han fet confiança a la CUP. El PSC, per la seva part, s'ha abstingut. 

Moció de la CUP per "refer" el model policial a Reus

Des del govern, la regidora Montserrat Flores ha indicat que a Reus hi ha entitats i col·lectius com Espais Ocults o Carrutxa que "treballen per detectar i posar a la llum pública els valors de parts de la ciutat que s'han de conèixer i protegir". En aquesta línia, ha assenyalat que el consistori "col·labora amb aquestes entitats i els dona suport en la seva tasca". 

L'última moció de la sessió, també defensada per la CUP, ha plantejat "refer" el model policial de la ciutat, a partir de tres punts d'acord: crear una comissió especial de treball; "estabilitzar una xarxa de referents comunitaris";i fomentar la participació de dones en processos de selecció i promoció interna a la Guàrdia Urbana. Aquest últim ha tirat endavant per unanimitat, mentre que els dos anteriors no s'han aprovat. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: