1 de 10
ENSENYAMENT

500 alumnes participen en una proposta de tallers de consum conscient

per Reusdigital.cat, Reus | 18 de juny de 2021 a les 16:28 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Des de la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Reus s'ha coordinat una proposta de tallers de consum conscient que ha estat seguida per 500 alumnes de tres centres educatius de la ciutat. En total s'han realitzat 19 tallers d'una hora de durada. Les dinàmiques han permès a l'alumnat conèixer millor com som com a consumidors.

Han realitzat diferents propostes i jocs en els quan han analitzat quin paper té el màrqueting a les decisions de consum i de quina manera la publicitat condiciona a l'hora d'escollir un producte o un altre. Un dels objectius clars del taller és aconseguir consumidors més crítics i, per tant, més conscients i responsables amb les decisions finals de compra. S'ha buscat que els joves reflexionin sobre els valors a l'hora de comprar, les necessitats que es busquen cobrir davant del comprat, però també quin és el futur que volen construir i quines alternatives de consum conscient tenen al seu abast.

En total s'han implicat en aquest projecte 26 grups classe amb alumnat de Cicles Formatius de grau mig i superior, i també alumnat del Centre de Formació d'Adults. Hi han participat 498 alumnes en total, en 19 tallers. Els centres implicats han estat l'IES d'Horticultura i Jardineria, l'IES Baix Camp i la CFA Marta Mata.

Aquesta iniciativa forma part del Programa de cooperació territorial per l’orientació, avenç i enriquiment educatiu en la situació d’emergència educativa del curs 2020/ 2021 provocada per la pandèmia de la COVID-19: #PROA+ 2020-2021 finançat pel Ministerio de Educación y Formación Profesional i pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: