SOCIETAT

Cambrils demana a Ports de la Generalitat un estudi «d'integració paisatgística» de la dàrsena a la façana marítima

La seva instal·lació ha generat crítiques per part d'alguns veïns

per Alba Cartanyà, Cambrils | 18 de juny de 2021 a les 17:00 |
Imatge de les casetes annexes a la dàrsena, el passat 7 de juny | PP Cambrils
L'Ajuntament de Cambrils s'ha manifestat sobre la nova dàrsena del Port instal·lada recentment, i les casetes annexes per llogar embarcacions, que han generat crítiques per part d'alguns veïns. En aquest sentit, s'ha expressat a Reusdigital.cat que "aquest nou centre és un atractiu turístic, una oferta de qualitat, que generarà riquesa a Cambrils".

Des del consistori han subratllat que es tracta d'una concessió pública de Ports de la Generalitat, en exercici de les seves competències derivades de la Llei 10/2019, de 23 de desembre, de ports i de transport en aigües marítimes i continentals. Alcaldia, de fet, ha demanat a Ports de la Generalitat un estudi d’integració paisatgística "per analitzar l’impacte de la instal·lació a la façana marítima", segons s'ha explicat a aquest mitjà.

L’autorització de la instal·lació i l’activitat, s'ha apuntat, "depèn exclusivament de Ports de la Generalitat. Tots els tràmits han complert amb els terminis d’exposició pública sense que es tingui constància que s’hagin presentat al·legacions". Des de l’Ajuntament de Cambrils, s'ha afegit, "vetllem perquè la imatge del port de Cambrils es vegi alterada el mínim possible". En aquesta línia, s'ha exposat que s’han mantingut i es mantenen constants contactes amb els responsables de Ports "per minimitzar l’impacte visual" de les instal·lacions a través del Departament d’Urbanisme, Obra Pública i Activitats.   

Per tot plegat, s'ha conclòs des de l'Ajuntament, la nova dàrsena (única a Catalunya, i la primera de Ports de la Generalitat) "serà un atractiu tant pel turisme com per la ciutadania, una oportunitat per socialitzar la nàutica i perquè els veïns s'obrin a la mar, i al mateix temps podem oferir al turisme unes experiències que ens diferencien d'altres destinacions i ens posicionen en el món de la nàutica". 
Participació